Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ Anasayfa
 
  Hakkımızda
  Gündemdekiler
  Etkinlikler
  Medyada ÇÜ
  Haber Arşivi
  İletişim

“Üçüncü Çukurova Acil Tıp Günleri” Başladı

Adana (ÇÜHM) - 3. Çukurova Acil Tıp Günleri Sempozyumu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Başhekimliği’nin desteğiyle gerçekleştirilen ve “Afet Tıbbi ve Hastane Afet Planı (HAP)” konusunun ele alınacağı sempozyumun açılış konuşmalarını Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Zeynep Kekeç ile  Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova yaptı.
İki yılda bir düzenlenen Çukurova Acil Tıp Günleri’nin üçüncüsünü gerçekleştirmekten dolayı mutluluğunu ifade eden Doç. Dr. Kekeç, “Önceki iki sempozyumda acil tıp konusundaki uzman paramedik, doktor ve hemşireleri bir araya getirmiş; bu konuda panel ve uygulama çalışmalarıyla bilgi paylaşımını gerçekleştirmiştik. Bölgemizde sadece bilimsel bir etkinliği değil, bir sosyal paylaşım ortamı da yaratmayı amaçlayan bu çalışmalarımızın geleneksel bir etkinliğe dönüştüğünü görmek mutluluk verici.” diyerek bilgi akışının devamlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

Doç. Dr. Kekeç: “Ekip içi iletişim acil tıbbın en önemli unsurudur”

Hastane Afet Planı’nın gözden geçirilmesi ve güncel bilgilerle uygulamalı bir şekilde yürürlüğe konulması gerektiğini vurgulayan Kekeç, belirlenen kurum içi ve dışı tedbirlerin teorik ve pratik uygulamalarla hastane çalışanlarına aktarılması gerektiğini belirtti. Geçmişi yirmi yıla dayanan acil tıp uzmanlığının kaliteli sağlık hizmeti verilmesinin önemli faktörlerinden biri olduğunu söyleyen Kekeç, “Acil tıbbi müdahale, iyi bir organizasyon ve uyumlu bir ekip çalışmasını gerektirir. Bu nedenle ekip içi iletişim acil tıbbın en önemli unsurudur.” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Taşova’dan “Tatbikat” çağrısı

Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova ise konuşmasında acil tıpta planlamanın önemine dikkat çekti. Afet planı uygulamasında düğmeye basıldığını söyleyen Taşova, “Her işte olumsuz sonuçlara yol açan plansızlık, özellikle acil tıp konusunda kabul edilemez bir durumdur. Afet acil yönetiminde zararın en aza indirgenmesi için planlama ve koordinasyon en önemli unsurlardır.” dedi. Sempozyumda elde edilen verilerin hastane çalışanlarıyla da paylaşılacağını ifade eden Taşova, “İyi bir kriz yönetimi, iyi bir planlamaya ve uygulamaya bağlıdır. Bu nedenle burada ulaşılacak veriler hastane çalışanlarıyla paylaşılacak ve yapılacak olan tatbikatlarla hastanemiz, bir afet durumuna karşı hazır hale getirilecektir.” diyerek sempozyumda ele alınan konularla ilgili çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
“3. Çukurova Acil Tıp Günleri” 12 – 14 Aralık tarihleri arasında Acil Tıp uygulamaları ile ilgili olan ya da konuya ilgi duyan tüm katılımcılara açık olacaktır.

 

aciltip aciltip2

 

Tel: 0 (322) 338 70 70 - 0 (322) 338 60 84/2016 habermerkezi@cu.edu.tr


Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi