Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ Anasayfa
 
  Hakkımızda
  Gündemdekiler
  Etkinlikler
  Medyada ÇÜ
  Haber Arşivi
  İletişim

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’IN Katılımıyla “Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü” Toplantısı Gerçekleştirildi

Adana – (ÇÜHM) Adana Güçbirliği Vakfı`nın “Adana Vizyon 2023” çalışması kapsamında düzenlenen “Bölgesel Kalkınmada Üniversiteler” konulu toplantı Seyhan Oteli’nde yapıldı.
Otuz sekiz sivil toplum kuruluşunun destek olduğu toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmacı olarak katıldı.

Coş: “Üniversiteleri hava ve suya benzetiyorum”

Üniversitelerin varlığının zaruri olduğunu belirten Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Ben üniversiteleri hava ve suya benzetiyorum. Varlıklarında çok fazla yararlarını anlayamıyoruz. Ama bir an olmadıklarında onların ne kadar önemli olduklarını anlıyoruz. Üniversitelerimizin gelişmesi ve güçlenmesi toplumun gelişmesi anlamına da geliyor. O yüzden karşılıklı çalışmaların mümkün olduğunca artması gerekiyor” dedi.

Kibar: “Üniversitemiz liderlik görevini üstlenmiştir”

Açılış konuşmalarından sonra söz alan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Bölgesel Kalkınmada Adana ve Çukurova Üniversitesi” konulu bir sunum yaptı. Sunumuna Adana’nın yakın ekonomik tarihini ve devlet tarafından planlanan ekonomik kalkınma planlarını ele alarak başlayaran Kibar, “Kalkınma için bölgede yer alan insiyatiflerin çalışmalarına Çukurova Üniversitesi her zaman destek vermiş; Adana Güçbirliği Vakfı, Adana Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi ile Adana Yatırımları Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin oluşumlarında Üniversitemiz liderlik görevini üstlenmiştir” diyerek Çukurova Üniversitesi’nin bölgedeki öncü konumuna atıfta bulundu.
Çukurova Üniversitesi’nin hali hazırda elli bine yakın öğrencisi olduğunu belirten Kibar, Vizyon 2023 Teknoloji Öngörü Projesi’nde Bilgi İletişim’den tekstile kadar birçok sektörde gelişmenin hedeflendiğini belirterek “Bu alanlarda gelişme ancak nitelikli iş gücüyle sağlanır. Dolayısıyla Çukurova Üniversitesi öğrenci potansiyeli ile bu iş gücünün önemli bir kısmını sağlayacak güçtedir.” dedi.
Çukurova Üniversitesi’nin bugüne kadar 131 bin mezun vererek mevcut iş gücüne önemli katkı sağladığını belirten Kibar devam etmekte olan ve planlanan çalışmalardan da bahsetti. “Çukurova Üniversitesi’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın desteğiyle, 10 yıl boyunca yılda 1 milyon TL destek alacak olan Teknoloji Transfer Ofisi kurma çalışmalarını başlattığını söyleyen Prof. Dr. Kibar, öğretim üyelerinin bilgi birikimini sanayicinin hizmetine sunarak ürün ve teknolojiye dönüşmesini sağlayacak 2. Etap Teknokent ise kurulum aşamasında olduğunun bilgisini verdi.

Sosyal Faaliyetler Hız Kazanıyor

Üniversitelerin ayrıca çevrelerinde entelektüel, sosyal, kültürel ve sportif etkiler yaratmak ve yüksek eğitimli, yaratıcı insanları çekecek bir çevre oluşturma işlevleri bulunmakta olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kibar, “Önümüzdeki yılın Mayıs ayı başında Türkiye’nin en büyük gençlik festivali olan KoçFest Festivali Üniversitemizde de gerçekleştirilecek. Ayrıca, önümüzdeki yılın Haziran ayında Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin katılımıyla 4 yılda bir yapılan, 3 binin üzerinde sporcunun yarışacağı ve olimpiyat kurallarının geçerli olduğu Akdeniz Oyunları’nın bazı müsabakaları da Üniversitemizde yapılacak.” diyerek Çukurova Üniversitesi’nin sosyal hareketliliğinin de merkezi olduğunu vurguladı.

Kibar: “Çukurova Üniversitesi üstüne düşeni yapacaktır”

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un işbirliği çağrısına da değinen Prof. Dr. Kibar, ”Üniversitemiz, paydaşların bir araya gelerek bölgesel ortak hedefler için gayret göstereceği mekanizmaların kurgulanmasında katkı yapmaya hazırdır. Bölgemizde işbirliği oluşturabilmemiz için Çukurova Üniversitesi üstüne düşeni yapacaktır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

kalk1 kalk2 kalk3

 

Tel: 0 (322) 338 70 70 - 0 (322) 338 60 84/2016 habermerkezi@cu.edu.tr


Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi