Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ Anasayfa
 
  Hakkımızda
  Gündemdekiler
  Etkinlikler
  Medyada ÇÜ
  Haber Arşivi
  İletişim

Öğrencimizin  Büyük   Başarısı

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 35.'si  düzenlenen, ulusal ve uluslararası nitelik taşıyan DYO Resim Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü 4. sınıf öğrencisi M. Yoldan Aktürk pentür dalında başarı ödülü kazandı.

Yarışmaya akrilik boya ile yaptığı  "TANIK" isimli tablosuyla katılan M. Yoldan Aktürk, 5000 TL'lik ödülün ve plaketin sahibi oldu.

DYO 35. Resim Yarışması ödül töreni ve İstanbul sergisi 11 Aralık 2012 tarihinde saat 19:00'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleşti. Aktürk'ün eseriyle birlikte ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan tüm eserler İstanbul dışında İzmir, Antalya, Gaziantep, Ankara, Erzurum ve Krasnodar (Rusya)'da sergilenecek.


Aktürk'ün ilk başarısı değil

İlk resim sergisini Temel Sanat Eğitimi hocası Öğr. Gör.Filiz Yıldız ve bir grup arkadaşı ile Adana Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 2010 Nisan ayında açan M. Yoldan Aktürk, şimdiye kadar beş ayrı karma sergide seramik ve resim dalında yapıtlarıyla yer aldı. Geçen yıl bir başka eseri, 34. kez yapılan DYO  Resim yarışmasında 1608 eser arasından ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 70 eserin arasına girerek Bursa, İzmir, Konya, Adana ve Ankara’da sergilendi.

dyo

Tel: 0 (322) 338 70 70 - 0 (322) 338 60 84/2016 habermerkezi@cu.edu.tr


Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi