Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Atatürk'ü Anma Etkinliği...

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.11.2013

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yıldönümünde Çukurova Üniversitesi’nde törenle anıldı.

Çukurova Üniversitesi’ndeki Anma Töreni sabah 9’u beş geçe kampüs içerisindeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Azmi yalçın, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Faruk Yıldırım, Fakülte Dekanları, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tören Mithat Özsan Amfisi’nde devam etti.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler adına konuşan Ç.Ü. Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Murat Yaprak, 10 Kasım’ın bir matem günü değil, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Atatürk ve eserlerini anarak geçmiş ve gelecek üzerine yeniden düşünme günü olduğunu söyledi. Ardından söz alan 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı’ndan Piyade Kurmay Yüzbaşı Kenan Yıldırım ise “Atatürk’ün Asker Kişiliği”ni anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah İlgazi de, 'Atatürk'ün Devlet Adamlığı Hassasiyeti”  konulu bir konuşmasında Atatürk'ün başarılı ve ileriyi gören bir lider olduğunu belirtti. Prof. Dr. İlgazi, “Atatürk'ün devlet adamlığı konusunda en somut tartışma O’nun tek adamlığı ve otoriter bir şekilde devleti yönettiği şeklindedir. Bunu ben bir bilim adamı olarak kabul etmiyorum. Çünkü bugünün demokrasi standartlarıyla 1923'ün demokrasi çıtasını değerlendirdiğinizde çok adil bir yaklaşım ortaya çıkmaz. Atatürk'ün devlet adamlığını, kendi çağdaşları olan Almanya'da Hitler, İtalya'da Mussolini, Sovyet Rusya'da Stalin ve Japonya'da askeri militarizminin uygulamalarıyla karşılaştırmak gerekir. Böyle bir karşılaştırma yaptığınız zaman Atatürk'ün açık bir farkla önde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.' dedi.

Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas’ın “Vatan Sevgisi” adlı gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

Çukurova Üniversitesi’ndeki Anma Töreni, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Bandosu ile Çukurova Üniversitesi Devlet Konsevatuvarı Sanatçılarınca seslendirilen eserlerle sona erdi. Şef Binbaşı Murat Evinç tarafından yönetilen bando ve koro dakikalarca ayakta alkışlandı.

Törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın yanı sıra Akademisyenler, Askeri ve Mülki Erkan katıldı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi