Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çukurova Üniversitesi’nde Düzenlenen Törenle Anıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.11.2017

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan tören ÇÜ Kongre Merkezi’ndeki anma etkinliğiyle devam etti. ÇÜ Kültür Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan ve görsel şovun yoğun olduğu etkinlik, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu…

İlk tören sabah saatlerinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Dekanlar, Yüksekokul Müdürleri, Enstitü Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla başladı. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel’in anıta çelenk bırakmasının ardından saat 9’u 5 geçe sirenler çalarak saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Askeri ve Mülki Erkan Ata’yı Anmak İçin ÇÜ’de Buluştu.

Daha sonra ÇÜ Kongre Merkezi'nde Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, milletvekilleri, askeri ve mülkü erkân ile öğrencilerin katılımıyla anma programı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, fuayede yer alan Atatürk fotoğraflarından oluşan “10 Kasım ve Atatürk” konulu sergiyi gezdikten sonra tören alanına geçti.

 

 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte öğrenciler adına Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Meriç Özmen konuşurken, Türk Silahlı Kuvvetleri adına ise Piyade Albay Metin Yılmaz söz aldı.

“Atatürk ve Liderlik: Atatürk’ün Milli Mücadele’deki Liderliği.”

Konuşmaların ardından Mustafa Kemal Atatürk'ü gören ve elini öpen 1926 doğumlu Kıbrıs Gazisi Sami Eryurt'un (Miting Sami) okuduğu şiirler, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.  Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu ise “Atatürk ve Liderlik: Atatürk’ün Milli Mücadele’deki Liderliği” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

 

Özel Şovlarla “Bir Destandır Atatürk” Oratoryosu Sahnelendi.

Törenin sonunda ise Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanları ile 6. Mekanize Piyade Tümeni Bölge Bando Komutanlığı’nın ortaklaşa hazırlığı oratoryo sahnelendi. Özel sahne şovları ile gerçekleşen “Bir Destandır Atatürk” oratoryosu izleyenlerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu. Vals’den Zeybek’e birçok eseri seslendiren orkestralara oyuncularda eşlik etti.

Özel bir malzemeden hazırlanan perdeye Atatürk resimleri ve videoları yansıtılırken, yine oratoryoda Atatürk’ü canlandıran oyuncu izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi