Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı Kutlamaları İptal Edildi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.03.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarafından daha önceden organizasyonu yapılan 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinin balo ve dinleti bölümü, Ankara’da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. Sadece konuşmaların yapıldığı etkinlikte, başsağlığı ve kınama mesajları hâkimdi…

Modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilen 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. ‘Sağlık Haftası’ olarak da anılan 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, öğrenciler adına İnt. Dr. Mesut Gürbüz ve Mezunlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Doran tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Ankara’da yaşanan terör saldırısını hatırlatan Prof. Dr. Doran, birlik beraberlik çağırısı yaptı.

 

 

Daha sonra kürsüye gelen ÇÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Tuncer sözlerine terörü kınayarak başladı. Tüm yurtta olduğu gibi Çukurova Üniversitesi’ndeki etkinliklerden balo ve dinleti bölümlerinin iptal edildiğini duyuran Prof. Dr. Tuncer, “Ankara’da yapılan bombalı hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Allah’tan hayatını kaybedenlere rahmet, bütün milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” şekline konuştu.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da konuşmasına terörü kınayarak başladı. Prof. Dr. Erdoğan, “Hain terör hadisesi nedeniyle hepimiz çok üzgünüz. Barışa, kardeşliğe ve sağduyuya her zamankinden daha çok gereksinim duyduğumuz bu günlerde vatandaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu zor günleri daha fazla çalışıp, daha fazla birbirimize kenetlenerek atlatacağımıza olan inancım tamdır.  Bu duygu ve düşüncelerle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

“ÇÜ Tıp Fakültesi, Türkiye’de Eğitim Açısından Akredite Olan Ender Fakültelerden...”

ÇÜ Tıp Fakültesi hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Şeref Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti;
“Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’de eğitim açısından akredite olan az sayıdaki fakültelerden bir tanesi. Hepimizin bildiği gibi ÖSYM tercih kılavuzunda akredite olan programların isimlerine ayrıca yer verilecek. ÇÜ Tıp Fakültesi de bunlardan bir tanesi olarak kılavuzdaki yerini alacak. Akredite olmasında emeği geçen tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. 42 yılını geride bırakan üniversitemiz için de övünç kaynağıdır.”

“Balcalı Hastanesi, Bölgenin En Güçlü Hastanesi Oldu.”

“Eğitimin ve araştırmanın dışında bir de hizmet vermek durumunda Üniversitemiz Hastanesi. Burada özverili çalışan çok sayıda öğretim üyemizle beraber asistan ve öğrenci arkadaşlarımız var. ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin, bölgenin en güçlü hastanesi olmasını sağladılar. Bu bizim için ayrı bir onur kaynağı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“Geleceğe Yönelik Pek Çok Yatırım Yapıldı, Yapılmaya da Devam Ediliyor.”

“Bir başka teşekkürde Balcalı hastanemiz Başhekimliğine. Fakültemiz bina olarak, fiziki olarak 42 yılı geride bırakmanın yorgunluğu içerisindeydi ve bunların elden geçirilip geleceğe hazırlanması gerekiyordu... Bu anlamda geleceğe yönelik pek çok yatırım yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor… Ameliyathane gibi oldukça önemli inşaat çalışmaları var. Bu konuda Başhekimliğimize ve destek veren tüm hocalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.”

“Tıp Fakültesi Öğrencileri Bu Hafta Yeni Amfilerine Kavuşacak.”

“Artan öğrenci sayımıza karşın fiziki ortamların yetersizliği konusu vardı. Hepinizin bilgisi dâhilinde Tıp Fakültemizin amfilerinin yenilenmesi ve yeni amfilerin de yapılması söz konusuydu. Geçtiğimiz bir yıl 3. sınıf öğrencilerimiz için biraz sıkıntılı geçti. Ama bunu da sevinerek söylüyorum, eksiklerimizin çok büyük çoğunluğunu giderdik. Bu hafta Fakültemizin yeni amfilerini devreye sokup 3. sınıf öğrencilerimizi Hipokrat’tan kendi amfilerine taşıyacağız.”

 

 

 

Açılış konuşmalarının ardından Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seval Güneşer tarafından “14 Mart ve Beklentilerim” konulu sunum gerçekleştirildi. Etkinlik, geleneksel 14 Mart Yemeği ile sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi