Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’nde Alanlardaydı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.07.2018

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) düzenlediği ve sonuca ulaşamadığı hain darbe girişimin ikinci yıl dönümü nedeniyle Adana Valiliği himayesinde anma töreni düzenlendi. Merkez Park’ta yapılan ve yüzbinlerce vatandaşın bir araya geldiği 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü anma programında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Üniversite çalışanları Adanalılarla birlikte o gecenin kahramanlarını andı.

Ülkesine ve birliğine sahip çıkan Adanalılar geç saatlere kadar demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha göstererek 15 Temmuz şehitlerini andı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, eşi Doç. Dr. Filiz Kibar, akademik ve idari personelle birlikte demokrasi nöbetindeydi.  Prof. Dr. Kibar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Adana Valiliği himayesinde düzenlenen programda halka seslendi. Kent protokolü ve Adanalıların katılımıyla gerçekleşen demokrasi nöbetinde Prof. Dr. Kibar, 15 Temmuz gecesinde halkın verdiği destansı mücadele karşısında hainlerin emellerine ulaşamadığını hatırlatarak başladı sözlerine.

“Tüm Vatan Evlatları Omuz Omuza Vererek Tarihin Akışını Bir Kez Daha Değiştirdi.”  

“Bundan tam iki yıl önce, 15 Temmuz Cuma gecesi her şeylerini geride bırakıp mücadeleye koşarak,
milletimizin iradesi ve demokrasimiz için, vatanımız, bayrağımız, inançlarımız, özgürlüklerimiz, istiklal ve istikbalimiz için darbeci hainlere karşı çıplak elleri ve iman dolu göğüsleriyle karşı duran, gövdesini siper eden, meydan okuyan Aziz Milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” diyen Prof. Dr. Kibar şöyle devam etti;
“Bu Aziz Millet, üzerlerine ölüm kusan helikopterlere, bomba yağdıran uçaklara aldırmadan, dünyaya örnek olacak bu destansı direnişi göstermiştir. Kökeni, kimliği ve mensubiyeti ne olursa olsun tüm vatan evlatları omuz omuza vererek tarihin akışını bir kez daha değiştirmişlerdir. Ülkemizi karanlığa boğmak isteyen dahili ve harici düşmanlar, 15 Temmuz gecesi halkımızın verdiği destansı mücadele karşısında hain emellerine ulaşamamışlardır. Milletimizin cesaretini, vatan sevgisini hesaba katmayan bu hainlerin uğradığı akıbet, ülkemiz için çirkin emeller besleyen düşmanlara da bir mesaj olmuştur.

Yine aynı vatan evlatları, darbecilerin doğrulttukları silahların karşısında dimdik durarak, sadece bir
darbe girişimi ve bir katliamı engellemenin çok ötesinde, tarih boyunca canıyla, kanıyla bedeller ödeyerek vatanımız olmuş bu coğrafyanın egemenliğinin hastalıklı ve gayrı milli güç odaklarına devredilmesini engelleyerek, bu cennet vatanın sahipsiz olmadığını bir kez daha cümle aleme göstermiştir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımızı saygı ve şükranla selamlıyorum. Kendisinin o gece ortaya koyduğu güçlü irade ve yönlendirme ile Aziz milletimizin cesur direnişi, şükürler olsun ki ülkemizi o karanlık gecenin aydınlık sabahına selametle çıkardı.”

“Vatansever Nesiller Yetiştirmenin Öneminin Farkındayız.”

“Bu Aziz milletin egemenliğine, namusuna yapılan bu saldırı karşısında asla geri adım atmayacağız. Mezun ettiğimiz her evladımızın bu milletin istiklal ve istikbali için durmaksızın çalışacağına gönülden inanıyorum. Gururla ve kararlılıkla ifade ediyorum ki, tüm üniversitelerimiz gibi Çukurova Üniversitesi de, milletinin değerlerine, devletimin temellerine derinden bağlı bir kurumdur. Yetiştirdiğimiz ve yetiştireceğimiz nesiller, ay yıldızlı bayrağının ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünün sahibidirler. Her bir gencimiz âlemleri içinde taşıyan bir değerdir ve bu değer, onları zalimin değil mazlumun, anarşinin değil istikrarın, kanunsuzluğun değil hukukun ve yasaların yanında kılar. Vatansever nesiller yetiştirmenin önemi, ruh ve vicdan dünyamızın derinden sarsıldığı bu menfur hadise sonrasında daha da iyi anlaşılmıştır.”

“Sözlerime son verirken, güçlü iradesiyle bu büyük badirenin atlatılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha saygılarımızı ve bu dönemde göstermiş olduğu liderliği dolayısıyla
şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü gönülden kutluyorum. Allah’tan bu Aziz Millete bir daha böyle bir ihanet ve acı yaşatmamasını diliyor, sizleri tekrar muhabbetle, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi