Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde 18 Mart Yemek Menüsü: “Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek ve Su…”

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.03.2014

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) anma etkinlikleri düzenlendi. ÇÜ Gençlik Konseyi tarafından organize edilen etkinliklerde, Çanakkale Şehitleri anısına fotoğraf sergisi açıldı. Etkinliğe gelenlere asker kınası yakılarak, “Ecdat Aşı” ikram edildi.

Şiir dinletisiyle R1 – R2 dersliklerinin önündeki alanda başlayan anma etkinliğinde, Çanakkale Destanı’nı anlatan fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen sergide, o döneme ait fotoğrafların yanı sıra, Çanakkale Savaşları sırasında metrekareye düşen 6 bin mermi, temsili olarak 1 metrekarelik alanda sergilendi.

Askere Gider Gibi Kına Yakıldı

Anma etkinliğinde ayrıca o günün ruhunu yansıtmak için de, etkinliklere gelenlere askere gidiyorlar gibi kına yakıldı. Öğrencileri yalnız bırakmayan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve Prof. Dr. Azmi Yalçın da kına standını ziyaret ederek, ellerine kına yaktırdı.

Etkinlikte “Ecdat Aşı” Dağıtıldı

Prof. Dr. Fenercioğlu ve Prof. Dr. Yalçın ardından da, etkinliğe gelenlere “Ecdad Aşı” olarak bilinen “Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek ve Su”dan oluşan menüyü dağıttı. Aynı menü, Çanakkale Zaferi ruhunun canlı tutulması adına Çukurova Üniversitesi bünyesindeki tüm yemekhanelerde akademik ve idari personel ile öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Öğrenciler Çanakkale Türküsünü Söyledi
Çukurova Üniversitesi’ndeki anma etkinlikleri, öğrencilerin hep bir ağızdan Çanakkale Türküsünü söylemesi ve ÇÜ Öğrenci Konseyi tarafından dağıtılan Çanakkale Destanı hikayelerinin okunmasıyla sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi