Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

100. Yılında Çanakkale Zaferi ve Şehitler Çukurova Üniversitesi'nde Düzenlenen Törenle Anıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

19.03.2015

Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde tören düzenlendi. Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ve Çukurova Üniversitesi tarafından ortaklaşa hazırlanan anma günü törenine, kent protokolünün yanı sıra şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar da katıldı.

Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen anma törenine katılanlar, ÇÜ Kongre Merkezi’nin girişine kurulan ve Çanakkale Savaşlarını anlatan mizansenlerle karşılandı. Protokolün törenin yapılacağı salonda yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törene start verildi.

 

6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı’nca görevlendirilen Piyade Binbaşı Cumhur Bıçakçı’nın “Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” konulu sunumunu yapmasının ardından, ÇÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Emekli Öğretim Elemanı Erol Sevim “Çanakkale Zaferi ve Sonuçları” sunumu gerçekleştirdi.

 

 
 

Çanakkale Oratoryosu Ayakta Alkışlandı

Tören 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı Bandosu, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan “Çanakkale Oratoryosu” ile devam etti.

 

 
 

Garnizon Komutanlığı Bandosu, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Korosu, ÇÜ Kültür Müdürlüğü Türk Halk Müziği Orkestrası, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Tiyatro- Oyunculuk Ana Sanat Dalı öğrencileri ile Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Ekibi unutulmaz bir gösteri sergiledi.

Çanakkale Savaşlarında Türk Askerinin ve Mustafa Kemal’in düşman ordularını yenilgiye uğratmasını konu edinen oratoryoyu başarılı bir şekilde sahneleyen öğrenciler izleyenlerden büyük alkış topladı. Öğrenciler sahnede bando ve halk müziği orkestrası eşliğinde oyunlarını sahnelerken izleyenler duygu dolu anlar yaşayarak gözyaşlarına hâkim olamadı. Oratoryoyu beğeni ile izleyen protokol ve vatandaşlar emeği geçenlere teşekkür etti.

 
 
 

Askeri Bando ve ÇÜ Halk Müziği Orkestrası Aynı Anda Görev Yaptı

Askeri Bando ve ÇÜ Halk Müziği Orkestrası ‘Eledim Eledim’, ‘Hey Onbeşli’, ‘Yörük Ali’, ‘İleri Marşı’, ‘Sabahın Seherinde’, ‘Al Yeşil Dökün Anneler Mezar Taşıma’, Yeni Cami Avlusunda’, ‘Adagıo’, ‘Çanakkale İçinde’, ‘Bozkırın Sesi’, ‘Yarınım Sen’, ‘Kuva-yi Milliye Marşı’ ve ‘Biz Atatürk Gençleriyiz’ marşını seslendirerek duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

 
 
 
 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi