Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Yeni Akademik Yıl Törenle Başladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.10.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2014-2015 eğitim öğretim yılı törenle başladı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, belirledikleri hedefe doğru kararlılıkla ve hızlı adımlarla ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Çukurova Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı açılışı töreni, sabah Üniversitedeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayıp ÇÜ Kongre Merkezi'nde devam etti. Buradaki törene Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, kurum temsilcileri, bilim insanları ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Başta Olmak Üzere, Çok Sayıda Kutlama Mesajı Geldi

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle başlayan tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın gönderdiği kutlama mesajlarının okunmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan gönderdiği mesajında, yeni eğitim–öğretim yılında, başta öğrenci ve akademik personel olmak üzere, Çukurova Üniversitesi mensuplarına başarılar diledi.

 

Vali Büyük: “Çukurova Üniversitesi Gurur kaynağımız.”

Üniversite tanıtım filminin sunulmasından sonra kürsüye gelen Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Üniversitesi’nin Adana'nın en önemli markalarından biri olduğunu söyledi. Üniversiteler arasında da rekabet yaşandığına dikkati çeken Vali Büyük, "Çukurova Üniversitemiz, başarısı ve şehre olan önemli katkılarıyla bizim içinde önemli gurur kaynağı olmuştur. Üniversitemizin köklü geçmişi, birikimi ve başarısı bize ümit veriyor. Çocuklarımızın geleceği için bizi heyecanlandırıyor. Ayrıca üniversitemiz, şehrin gelişmesine ve kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlıyor. Bundan sonra da işbirliği ve uyum içinde bu katkıları artırarak sürdürme arzusu içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Kibar: “Öğrencilerimizden Beklentimiz Sürekli Okuması, Çalışması ve Bilgiyi çoğaltması.”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise 2014-2015 eğitim-öğretim yılına 12 bin 267'si ön lisans, 30 bin 656`sı lisans ve 5 bin 244`ü ise lisansüstü olmak üzere toplam 48 bin 167 öğrenci ile başladıklarını belirterek, “Dünya çok hızlı değişiyor. Sadece eğitim ve öğretim yöntem ve teknolojileri değil, düşünme biçimleri de bu hızlı değişim içinde yerini alıyor. Çok çalışmak ve hayata farklı açılardan bakabilme yetisi kazanmak zorundasınız. Son derece rekabetçi bu yeni yüzyılda kendinize yer edinmenizin en önemli koşulu budur. Sizler kendi bilgi hazinenizi güçlendirip kendinizi geliştirirken, bizler de sizler için, geleceğimiz için uğraş veriyor olacağız. Sizlerden isteğimiz sürekli okumanız, çalışmanız ve bilgiyi çoğaltmanızdır.” şeklinde konuştu.

 

“Üniversitemizin Başarısı İçin Gayret Gösteren Tüm Mensuplarımızı Kutluyorum.”
Rektör Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi'nde geliştirme ve yenileştirme çabalarının devam ettiğini de belirterek, “Eğitim-öğretimle ilgili tüm mevzuatımızı “Bologna Süreci”nin ruhuna uygun olarak değiştirdik. Üniversiteler için mükemmellik belgeleri niteliğinde olan “Diploma Eki Etiketi”ni ve ardından da “Avrupa Kredi Transfer Sistemi-AKTS etiketi”ni almaya layık görüldük. Bu sene ilk defa 32 başka üniversite ile beraber e-kayıt uygulamasını yaşama geçirdik ve Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi üzerinde gerçekleşen yenileme çalışmalarını da tamamladık. Dünyanın en prestijli üniversite değerlendirme kuruluşlarından biri olan İngiltere merkezli Quacquarelli Symonds (QS) tarafından açıklanan 2014 Dünyanın En İyi Üniversitesi listesine girmeyi başaran 10 Türk üniversitesinden biri olmuştur.  Bu başarı, üniversitemiz mensuplarının ortak başarısıdır. Bu başarı için gayret gösteren tüm personelimizi, öğrencilerimizi ve mezunlarımızı kutluyor, daha iyisini yapabileceğimize olan inancımı da özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.

 

“Uluslararasılaştırma Çalışmalarımız Devam Ediyor.”

Çukurova Üniversitesi’nde okumak isteyen uluslararası öğrenciler için bu sene ilk defa yurtdışında 11 merkezde sınav yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Geçen yıl Yükseköğrenim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu çerçevesinde Avrupa Komisyonuna yaptığımız Konsorsiyum başvurusu kabul edildi. Türkiye’den sadece 12 konsorsiyum başvurusunun kabul edildiği bu proje kapsamında Çukurova Üniversitesi Koordinatör Kuruluş olarak görev aldı. Üniversite-Sanayi işbirliği konseptine önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu Konsorsiyum çerçevesinde her yıl 95 öğrencimiz Avrupa Birliği ülkelerinde değişik endüstri ve servis sektörlerinde 1 yıla yakın staj imkânından faydalanacak.  Ayrıca öğrencilerimize ABD Birleşik Devletleri’nin Portland State Üniversitesi’nden diploma ve yüksek lisans dereceleri alma fırsatı sunulmuş ve başarılı olan her öğrencimize bu üniversite tarafından yıldı 4 bin dolar burs sağlanması kararlaştırılmıştır.” açıklamasını yaptı.

 
 

“Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğrencileri 1 Dönem İşletmede Ders Görecek.”

Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde Adana Sanayi Odası ile Çukurova Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Tekstil Mühendisliği bölümünde 7+1 uygulamasına geçildiğinin altını önemle çizen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Öğrencilerimiz 7 dönem üniversitemizde, 1 dönem ise sanayi odamız tarafından belirlenen tekstil işletmelerinde eğitim göreceklerdir. Yakın zamanda Mühendislik Fakültemizin iki bölümünde de böyle bir uygulamaya geçmeyi planlamaktayız. “ dedi.

 
 

İlk Dersin konusu: “Ülkemizin Küresel Rekabet Ortamında Araştırma Sürecinin Değerlendirilmesi”

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçılarının dinletisinin ardından 2014-2015 yılının ilk dersi Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından verildi. Dersin sonunda Prof. Dr. Mandal’a Rektör Prof. Dr. Kibar teşekkür plaketi takdim etti.

 
 

Kutlamalar Sosyal Tesislerde Yapılan Kokteylle Sona Erdi

Çukurova Üniversitesi’nin 2014-2015 Yılı Akademik Yılı açılışı kutlamaları, akşam ÇÜ Sosyal Tesisler’de düzenlenen kokteylle sona erdi. Katılımın yüksek olduğu kokteyle Adana Valisi Mustafa Büyük ve eşi de katıldı.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi