Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Öğrencilerinden “40. Yıla 40 Kütüphane” Projesi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.12.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Sinerji Kulübü önemli bir projeye daha imza attı. Üniversitenin 40. yıl etkinlikleri çerçevesinde Sinerji Kulübü’nce hazırlanan “40. Yıla 40 kütüphane” adlı proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamına alındı. Bakanlık tarafından maddi kaynakla desteklenecek projeyle, Adana ve Osmaniye’deki 40 okula kütüphane kurulacak.

Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü’nün Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında sunduğu  “40.Yıla 40 Kütüphane” adlı projesi kabul edildi. Ç.Ü.’nin 40. yıl etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler tarafından hazırlanan projeyle gerçekleştirilecek tüm faaliyetler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından maddi olarak desteklenecek. 

Adana ve Osmaniye’deki 40 Okula Kütüphane Kurulacak

Adana merkez ve ilçelerinde, Osmaniye merkez ve ilçelerindeki 40 okula kütüphane kurulmasının planlandığı projeyle, hem üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerine olan ilgisini arttırmak hem de kütüphane kurulan okullardaki öğrencilerin çeşitli mesleklerle ilgili bilgi sahibi olması amaçlanıyor.

Öğrencilerle Akademisyenler Buluşacak

“40.Yıla 40 Kütüphane” projesi kapsamında birçok sosyal etkinlik de düzenlenecek. Eğitimci, yazar ve Çukurova Üniversitesi’nden Akademisyenler, kütüphane kurulan okullardaki öğrencilerle buluşacak. Ç.Ü.’de yapılacak olan etkinliklerde öğrenciler eğitimcilerden alacakları bilgiyle çeşitli meslek guruplarını tanıma fırsatı bulacaklar.

100 Gönüllü Öğrencinin Görev Alacağı Projede Sosyal Etkinliler de Var

Projeyle ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Umutcan Olmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamına alınan “40.Yıla 40 Kütüphane” projesinde 100 gönüllü üniversite öğrencisinin görev alacağını bildirdi. Proje kapsamında 40 kütüphane kurulmasının yanı sıra çeşitli aktiviteler yapılacağını da belirten Olmuş, “Genel sağlık eğitimleri, değerler eğitimi, sanatsal ve kültürel eğitimler, atölye çalışmaları ile kütüphane kurduğumuz noktalarda öğrencilerle birlikte fidan dikimi, huzurevi ve sevgi evi ziyaretleri de gerçekleştireceğiz. Ayrıca tarihi ve turistik geziler ile çeşitli seminer ve konferanslar, kitap okuma etkinlikleri bu proje kapsamında yapılacak.” diye konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi