Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nden AKTS için Teşekkür Ziyareti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.09.2013

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin hazırladığı AKTS Çözüm Önerisi Raporu Ç.Ü. Senatosu tarafından kabul edildi. Alınan karara göre; 2012 ve öncesi girişli öğrenciler her dönemde 60 AKTS alabilecek. Ayrıca üstten ders alma şartıda tekrar 2,50 oldu. Öğrenci Konseyi üyeleri,  Senatoda alınan karardan sonra Çukurova Üniversitesi Rektör'ü  Prof. Dr. Mustafa Kibar'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Bologna Süreci kapsamında AKTS'nin bir çok olumlu kazanımının yanında öğrencileri mağdur edebilecek birkaç durumun söz konusu olduğunu anlattıkları raporun Çukurova Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilmesinden sonra Öğrenci Konseyi üyeleri Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.

AKTS ile dönemde alınabilecek maksimum dersin 2011 ve sonrası girişliler için 40, 2010 ve öncesi için 45 olduğunu hatırlatan Öğrenci Konseyi üyeleri şunları söyledi;

“AKTS ile açıklanan ders ağırlıklarına baktığımızda eski sistemde fazladan 5-6 ders alabilmek mümkünken şimdi ki sistemde dönem dersleri dışında fazladan en çok 2 - 3 ders alınabilecek. Yönetmelikle üstten ders alma şartı 2,50 genel not ortalamasından 3.00'e çıkarıldığı için üstten ders alan arkadaşlarımız için büyük bir mağduriyet sebebiydi. Ancak Öğrenci Konseyi olarak hazırladığımız çözüm öneri raporunun Senato tarafından kabul edilmesiyle bu mağduriyetlerimiz ortadan kalktı. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar hocamız olmak üzere, kararı değerlendiren Senatör hocalarımıza teşekkür ediyoruz.”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi