Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi’nde Cumartesi Etkinlikleri Adana Valisi Mustafa Büyük ile başladı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.11.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi’nin 2015-2016 dönemini kapsayan programlar dizisi, Vali Mustafa Büyük’ün “Adana’nın Geleceği" konulu konferansı ile başladı.

Konferansta konuşan Vali Mustafa Büyük, Adana'nın ekonomik yönde geleceği, gelecek stratejisi ve mevcut durumuyla ilgili bilgiler paylaştı.

10. kalkınma planındaki sürdürülebilir kalkınmayı sağlama hedeflerinin içerisindeki konuların başında enerjinin geldiğine dikkati çeken Vali Büyük,”Bu alanda dünyada da bizde de gidişatı gördüğümüz, bildiğimiz için özel bir yer açılıyor. Yine Türkiye 2023 İhracat Stratejisi ve Eylem Planında bu da yine hükümetimiz, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisinin birlikte oluşturduğu Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı ile Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 500 milyar dolar ihracata ulaşmayı hedefliyor. Bu sayede ülkemiz dünya ticaretinde lider ülkeler arasında yer alacak. Dünya ihracatından ülkemizin aldığı pay da yüzde 1,5'a yükselecek ve ilk 10 ekonomi arasında ver alacak.'" diye konuştu.

Ulaşım ve Erişilebilirlik

Türkiye'nin temel konularından biri olan ulaşım ağıyla ilgili gelişmelerden bahseden Vali Büyük konuşmasına şöyle devam etti;

"Ulaşım ağı ve erişilebilirliğinin geliştirilmesi amacına dönük olarak Türkiye'de İstanbul, Ankara İzmir'in dışında Adana, Mersin, Gaziantep boyunca belirlenmiş ana gelişme koridorları ile birbirlerine daha iyi entegre olmuş otoyol, hızlı tren ve hava yolu gibi ulaştırma altyapısıyla birbirlerine bağlanmış ve metropollerin çevreleriyle fonksiyonel bağlarının sürdürülebilir bir şekilde kurulması hedefi belirlenmiştir. Hızlı trenle ilgili gelişmeleri de takip ediyorsunuz; inşallah çok kısa bir süre içerisinde Adana, Gaziantep devamını da sağlayacak hızlı trendeki fiili uygulama gerçekleşmiş olacak. Şu anda ihaleler yapılıyor. İnşaat çalışmalarına başlanacak."

Vali Mustafa Büyük konuşmasının sonunda konferansa katılanların sorularını yanıtladı. Konferansa Vali Yardımcıları, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yrd. Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, akademisyenler ile Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi