Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Keman Profesörü Ahıskal, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Öğrencileri İle Buluştu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.05.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı, konusunda uzman sanatçıları öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışından tanınmış birçok ismi Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda konuk eden yönetim, bu kez de Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Ahıskal’ı ağırladı.

Prof. Dr. Ahıskal, dünyaca tanınan kemancılar yetiştiren Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile masterclas yaparak öğrencileri dinledi.  Öğrencilerin yeteneğine hayran kaldığını belirten Prof. Dr. Ahıskal masterclas sonrası keman öğrencilerine katılım sertifikası verdi. Ünlü keman profesörü Prof. Dr. Ahıskal, ayrıca öğrencilere bir de konser verdi. Program anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

  

 

 

 

Prof. Dr. Orhan Ahıskal Kimdir?

Prof. Dr. Orhan Ahıskal Barok dönem eserlerinden çağdaş müziğimize kadar çok geniş bir dağarcığa sahip çalışmalarıyla tanınan ünlü usta bir müzik adamı. Hakkında birçok yazı yazılan Prof. Dr. Ahıskal için “Olağanüstü bir müzisyen, birinci sınıf bir solist”, “Heyecan verici bir tutku ile hassas duyarlılığın en tatmin edici bileşimi”, “Güzel bir ton, olgun bir repartuvar ve sitil anlayışı ve kusursuz bir entonasyonla apayrı bir kemancı” yorumları yapılan dünyaca ünlü bir müzisyen, usta bir sanatçı.

 

 
 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi