Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Airlangga Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Temsilcilerinden Rektör Prof. Dr. Kibar’a Ziyaret

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.04.2018

Avrupa Birliği ülkeleri dışında kalan ülkelerle öğrenci ve personel değişimine imkân tanıyan Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketlilik Programı (KA107) çerçevesinde düzenlenen 1. Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği Personel Haftası etkinliğine katılan Airlangga Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi temsilcileri Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Çukurova Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka da eşlik etti.

Dış İlişkiler Ofisinden gelen Nadia Hartono ve Alifya Nur Fitri, Airlangga Üniversitesi ve uluslararası faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra Ortak Ülkeler ile Erasmus Hareketlilik Programı (KA107) projesi sayesinde başlayan ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni alanların anlaşmalara eklenmesi konusunda görüşlerini sundular.
Özellikle Tıp Fakültesi ve Veterinerlik alanlarında hareketlilik başlaması için görüş alışverişlerinde bulunduklarını belirten Nadia Hartono, Uluslararası İlişkiler alanında da ortak program geliştirilmesi için çalışmalara başlanacağını ifade etti. Görüşme esnasında Erasmus Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka da 09-13 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşen etkinlik konusunda bilgi verdi.

Görüşmenin sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a Endonezya halkı için ahlaki ve kültürel olarak büyük önem taşıyan Mistik Gölge Oyunu Wayang Kulit figürlü bir hediye takdim edildi.

II. Çağrı Başvuruları, 25 nisan 2018 Tarihinde Sona Erecek. 

Endonezya’nın en iyi 5 üniversitesinden biri olan Airlangga Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi arasında Personel ve Öğrenci Hareketliliğine imkân sağlayan ikili anlaşma 2016 yılında imzalandı. Çukurova Üniversitesi’nden 1 akademik personelin Airlangga Üniversitesi’nde ders vermesi ile iki üniversite arasında ilk haraketlilik başlamış oldu.

Proje kapsamında Airlangga Üniversitesinden 3 öğrenci 2018-2019 akademik yılında üniversitemizde eğitim görecek.

2017-2019 yıllarını kapsayan hareketlilik projesinin koordinatör kurumu olan Çukurova Üniversitesi’nin ortakları; Balkanlardan Arnavutluk (Tirana Üniversitesi), Bosna Hersek (Bihac Üniversitesi) ve Kosova (Prishtina Üniversitesi), Asya’dan Endonezya (Airlangga Üniversitesi) ve Orta Asya bölgesinden Kırgızistan (Osh Devlet Üniversitesi ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi)’dir. KA107 Projesi kapsamında açılan Öğrenci Hareketliliği ile ilgili II. Çağrı başvuruları, 25 Nisan 2018 tarihinde sona erecek.  

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi