Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Prof. Dr. Necmi Aksaray, Emekli Oldu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.04.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Aksaray, 41 yıllık hizmetinin ardından emekli oldu. Prof. Dr. Aksaray için, Hippokrat Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başlayan ve İngiltere Glasgow Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları departmanında 2 yıl süre ile burslu eğitim gören Prof. Dr. Aksaray, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Pediatrik Enfeksiyon Bilim Dalı kurucusu olarak uzun yıllar hizmet verdi.

Çukurova Üniversitesi’nde birçok başarılı çalışmaya imza atan Prof. Dr. Necmi Aksaray, 41 yıllık çalışma hayatının ardından emekli oldu. Prof. Dr. Aksaray için, emeklilik töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törenin açılış konuşmasını yapan ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Tanyeli, Prof. Dr. Aksaray’ın başasistanlık yaptığı yıllarda kendisine büyük katkıları olduğunu söyledi. ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz de emekliliğin, çalışmak üretmek ve hayata katkı sunma dönemini başka bir şekilde sürdürmek anlamına geldiğini ifade etti.

“Bir Bilim İnsanı Olarak, Çok Sayıda Hekim ve Asistan Yetiştirdi.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, Prof. Dr. Aksaray’ın bir bilim insanı olarak çok sayıda hekim ve öğrenci yetiştirdiğine vurgu yaparak, aynı paralelde yürütülen birçok bilimsel araştırma ile sayısız hastaya hizmet verdiğini de hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Kibar, “Kendisi önce bir insan, sonra bir hekim ve saygın bir bilim insanı olarak, sağlık alanında üniversitemize büyük değerler kattı. Hocam, örnek kişiliğiniz, hocalığınız ve hekimliğiniz ile öğrencilerinize, asistanlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza hep iyi bir rol model oldunuz. Bizlerin de, yaptığınız büyük hizmetleri unutmayacağımızı bilmenizi isteriz. Bundan sonraki hayatınızda eşiniz ve çocuklarınızla güzel zamanlar geçirmenizi diliyor, tüm sevdikleriniz ve dostlarınızla birlikte sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşamanızı temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Rektör Prof. Kibar’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Necmi Aksaray’ın yaşam öyküsü, fotoğraflarla barkovizyona yansıtıldı. Kürsüye davet edilen Prof. Aksaray’ın eşi Semra Aksaray da, eşiyle yaşadıkları zorlukları ve anılarını anlattı. Göz yaşlarına hakim olamayan Semra Aksaray, salonda hüzünlü anların yaşanmasına neden oldu. Prof. Dr. Necmi Aksaray’ın çalışma arkadaşları da tek tek söz alarak anılarını anlattı.

Törende son sözü alan Prof. Dr. Necmi Aksaray ise meslek hayatında yaşadığı zorlukları anlatarak, annesinin ona olan desteği ve katkılarından bahsetti. Akademik kariyerinde önemli bir yere sahip olan Çukurova Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı’na da teşekkür eden Prof. Dr. Aksaray, “Gözüm arkada kalmadan ayrılıyorum dedi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi