Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ulu Önder Atatürk Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Ölümünün 78. Yılında Anıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.11.2016

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde kent protokolünün katılımıyla törenle anıldı.

Çukurova Üniversitesi´ndeki Anma Töreni sabah 9´u beş geçe kampüs içerisindeki Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Fakülte Dekanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel´in Atatürk Anıtı´na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

ÇÜ Ev Sahipliğinde Anma Töreni Yapıldı.

Tören Kongre Merkezi’nde devam etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. yıl dönümü nedeniyle protokol ve sivil toplum kuruluşu üyeleri Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü ile 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen anma etkinliğinde bir araya geldi. Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, askeri ve mülkü erkânın yanı sıra, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Özel Sahne ve Işık Sistemleri Kullanıldı.

Özel olarak hazırlanan sahnede, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları barkovizyona yansıtılırken, farklı ışık ve sahne görselleriyle unutulmaz bir anma töreni sunuldu. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü ve 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı’nın katkılarıyla devasa bir sahne oluşturularak profesyonel ses, ışık ve görsellerle sunumlar yapıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Farklı Yönleriyle Anlatıldı.

Etkinlik ÇÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü Öğrencisi’nin Atatürk İnkılapları hakkındaki konuşmasıyla başladı. Üsteğmen Çiğdem Yüksel, Atatürk'ün Cumhuriyet'i kurarken yaptığı askeri ve sivil devrimlerden bahsetti. Çukurova Üniversitesi İktisadi İlimler Bilimi Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Arıkan da bir sunum yaptı. Prof. Dr. Arıkan, "Atatürk ve Dış Politika" başlıklı konuşmasında Atatürk'ün 'barışçılık', 'diplomasi ve ittifak sistemleri' ve 'bloklar arası demokrasi politikası' alanlarındaki çalışmalarını anlattı.

Atatürk’ü Gören Sami Eryurt’un Şiiri Duygu Dolu Anlar Yaşanmasına Neden Oldu.

Adana’nın yakından tanıdığı Atatürk’ü gören ve elini öpen Miting Sami ismiyle tanınan Sami Eryurt ileri yaşına rağmen sahneye çıkarak şiir okudu. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte Sami Eryurt ayakta alkışlandı.

Atatürk Oratoryosu Sahnelendi.

Etkinlik daha sonra Çukurova Üniversitesi Konservatuvarı ile 6. Mekanize Piyade Tümeni Bölge Bando Komutanlığının Atatürk Oratoryosu ile devam etti. Oratoryoda Mustafa Kemal Atatürk’ün zeybek oynarken çekilen fotoğrafı özel hazırlanan perde aracılığı ile sahneye yansıtılırken bir efenin ise zeybek oyununa eşlik etmesi büyük alkış topladı.

Çukurova Üniversitesi Konservatuvarı İlkokul öğrencilerinden oluşturulan koro ile son bulan etkinliğe kentin kurmayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi