Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Avrupa Üniversiteler Birliği Toplantısı'nda

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.04.2013

Avrupa Üniversiteler Birliği'nin (European University Association-EUA) yıllık konferansı, 11-12 Nisan 2013 tarihlerinde Belçika'nın Gent şehrinde gerçekleştirildi. Gent Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansa, Çukurova Üniversitesi'ni temsilen Rektör Prof.Dr. Mustafa Kibar, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkan'ı ve Rektörlük Dış İlişkiler Koordinatörü Prof.Dr. Harun Arıkan katıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve Türkiye’den Avrupa Üniversiteler Birliği’ne (EUA) tam üye çok sayıda üniversite rektörünün katılımı ile gerçekleşen 14. Yıllık EUA Genel Kurul’unda yapılan Yönetim Kurulu üyeliğine Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu seçildi.

EUA Yıllık Konferansında “Avrupa Üniversiteleri- Küresel Katılım “(European Universities – Global Engagement) konusu Genel Kurul toplantısının devamında tartışıldı. İki gün süren toplantı kapsamında, yükseköğretimin uluslararasılaşması, uluslararasılaşma için yeni modeller, Avrupa politikaları, ulusal öncelikler ve kurumsal stratejiler konuları konuşuldu.

 

Gent Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Üniversiteler Birliği Genel Kurul toplantısının ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Prof. Dr. Harun Arıkan, Gent Üniversitesi/Yüksekokulu okutmanı Dr. Feyza Altınkamış ve Leuven/Thomas Moore Yüksekokulu okutmanı Neslihan Delice eşliğinde Türkiye BaşkonsolosuSayın Deniz Çakar’a bir nezaket ziyaretinde bulundular.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi