Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

BTÜ'ye ÇÜ’den Kampus Alanı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.10.2014

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin (Adana BTÜ) kampus arazisinin tahsisi ile ilgili bilgilendirme toplantısı valilik makamında gerçekleştirildi. Toplantıda Adana Valisi Mustafa Büyük'ün yanı sıra Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy hazır bulundular.

Toplantıda Adana BTÜ için Sarıçam ilçesinde 1 milyon 431bin 712 metrekare alan tahsis edildiği, bu araziye ek olarak 40 bin metrekarelik alanın yurt için ayrılacağı bildirildi.

İkinci devlet üniversitesinin Adana için önem taşıdığına vurgu yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Kampus alanının tespiti hakkında uzun bir süreç yaşadık. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adem Ersoy ile işbirliği içerisinde çalışarak uygun çözümün bulunması için çaba sarf ettik. Geldiğimiz nokta Adana ve bölgemiz için çok önemli bir nokta. Hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy da yaşanan süreçte sona gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Prof. Dr. Ersoy, "Yaşadığımız süreçte bize destek olan, üniversitemizi bizlere kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Sayın Valimize ve işbirliğinden ötürü Sayın Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'a teşekkür ediyorum." dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük de kampus alanının tahsisi ile Adana için önemli bir adımın atıldığını belirtti. Vali Büyük, "İki güzide üniversitemizi de sergiledikleri güzel işbirliği örneğinden dolayı kutluyorum. " dedi.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi