Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Yenilikçilik ve Girişimcilikte 17. Sıraya Yükseldi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.07.2013

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) hazırladığı üniversitelerin 23 farklı gösterge baz alınarak girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı, 2012 yılına ait verilere göre hazırlanan  "2013 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" in açıkladı. 2012 yılında açıklanan endekste  20. Sırada olan Çukurova Üniversitesi 2013 yılı değerlendirmesinde 3 sıra yukarı çıkarak 17. sıraya yükseldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yaptığı açıklamada, geçen yıl üniversite tercihlerinden sonra açıkladıkları girişimcilik ve yenilikçilik endeksini bu yıl öğrenciler üniversite tercihlerini yapmadan önce açıkladıklarını belirtti. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinin 23 ayrı göstergeye göre sıralandığına dikkati çekerek, endeks oluşturulurken, üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliğini, patent ve lisansları olup olmadığını, yenilikçilik ve girişimcilik kültürlerini, ekonomik katkı ve ticarileşme gibi temel özelliklerini masaya yatırdıklarını söyledi.

                                                                                                 “Daha Üst Sıralarda Olacağız”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında geçen yıla göre bu yıl üç sıra yükselerek 17. sıraya yerleşen Çukurova Üniversitesinin mevcut alt yapısını güçlendirerek, önümüzdeki yıllarda  endeks sıralamasında  daha üst sıralara yer almasını hedeflediklerini belirtti.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi