Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Gelenek Bir Kez Daha Bozulmadı!!!
Çukurova Üniversitesi 2015-2016 Yılı Sıralamasında da Türkiye’nin En İyi 9’uncu Üniversitesi İlan Edildi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.12.2015

University Ranking for Academic Performances / Üniversite Akademik Performans Sıralaması (URAP), “2015/2016 Dünya Sıralaması listesini açıkladı. En iyiler listesinde Çukurova Üniversitesi yine, ‘En İyi 9’uncu Türk Üniversitesi’ ilan edildi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan URAP’ın kendi laboratuvarlarında hazırlanan ve dünya sıralamasındaki 25 bin üniversite arasından ilk 2.000 üniversitenin dâhil edildiği sıralamada Çukurova Üniversitesi 2014/2015 listesinde olduğu gibi 2015/2016’da da Türkiye’deki üniversiteler arasında “9. En İyi Üniversite” olarak listedeki yerini aldı.
En iyi üniversitelerin belirlendiği ve URAP tarafından yapılan değerlendirmede, “Yayın Sayısı”, “Toplam Bilimsel Doküman Sayısı”, “Uluslararası Bilimsel Atıf Sayısı”, “Toplam Yayın Etki Ortalaması”, “Toplam Atıf Yayın Etkisi” ve “Üniversitelerin Uluslararası İşbirliği Sayısı” kriterleri kullanıldı.

Üniversitelerin Uluslararasılaşma Çalışmalarına Verdiği Önem Kriterlerden Biri

Bir yüksek öğretim kurumunun başka ülkelerdeki yüksek öğretim kurumları ile geliştirdikleri değişim programları, ortak çalışmalar ve işbirliklerinin de önemli bir değerlendirme kriteri olarak kullanıldığı URAP değerlendirmesinde, uluslararasılaşma kriterinin de önemli bir kriter olarak öne çıktığı görüldü.

 

Prof. Dr. Kibar: “Bu Başarıda Emeği geçen Herkesi Kutluyorum.”

20 Aralık 2015 tarihinde açıklanan 2015/2016 URAP raporunu değerlendiren Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle Çukurova Üniversitemizin ‘Dünyanın En İyi Üniversitesi’ listesine giren Türk Üniversitesinden biri olmasından gurur duyuyorum. Daha da iyisini yapabileceğimize olan inançla bu başarıda emeği geçen bütün personelimize en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.” dedi.

“Türkiye’nin En Önemli Kurumlarından Biriyiz.”

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olmayı başardığını ifade eden Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi’nin Adana’nın, bölgenin ve Türkiye’nin güvenini kazanmış bir kurum olarak faaliyetlerini azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü ve sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.

“Dünya Üniversitesi Olma Hedefine Emin Adımlarla İlerliyoruz.”

77 ülkeden 1.403 uluslararası öğrencisi de bulunan Çukurova Üniversitesi'nin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefinde olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Kibar "Çukurova Üniversitesi, sahip olduğu 17 Fakülte, 4 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü ve 32 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile toplumun önemli sorunlarını ele alan ve çözümler üreten kimliği ile daha nice başarılarla varlığını sürdürmeye devam edecektir." dedi.

NOT: SIRALAMAYLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞILABİLİNİR.

http://tr.urapcenter.org/2015/

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi