Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi ile ABTÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

01.03.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) arasında imzalanan işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde, ABTÜ’nün yerleşke binaları tamamlanana kadar Çukurova Üniversitesi’nde inşaatı yeni biten Otomotiv Mühendisliği Bölüm Binası ortak kullanılacak.

Çukurova Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol törenine Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, Çukurova Üniversitesi Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Kürkçü ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Gök, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı İsmail Şahin katıldı.

ÇÜ İle ABTÜ Arasında İki Ayrı Protokol İmzalandı.

Törende iki üniversite arasında iki farklı protokol imzalandı. İlk protokol ÇÜ ile ABTÜ arasında bina kullanımına yönelikti. Protokolle, Çukurova Üniversitesi kampüsünde inşaatı yeni tamamlanan Otomotiv Mühendisliği Bölüm Binası, öğrencilerin eğitim- öğretim faaliyetleri için Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne ortak kullanıma açıldı.

Prof. Dr. Kibar: “ABTÜ’ne Desteğimiz Sürecek…”

Törende konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin yanında olduklarını belirterek, desteklerinin süreceğini söyledi.

Prof. Dr. Gül:”Çukurova Üniversitesi Sadece ABTÜ’ne Değil, Diğer Üniversitelere de Destek Veriyor.”

Yüksek kira bedelleri ödeyerek üç ayrı binada hizmet veren ABTÜ’nin kampüs inşaatının devam ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Aykut Gül ise, “Yeni kampüs alanımıza geçişimiz neredeyse iki yılı bulacak.  Hali hazırda yüksek kira bedelleri ödediğimiz üç ayrı binamızın yanı sıra yeni bina ihtiyacımızda doğdu. Bunun için de çok ciddi anlamda yatırım yapmamız gerekiyorken, Çukurova Üniversitemiz, bizden gelen ortak bina kullanımı teklifimizi geri çevirmedi. Başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Hocam olmak üzere, destek veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Çukurova TEKNOKET İle ABTÜ İşbirliği Yapacak.

Daha sonra karşılıklı olarak iki Üniversitenin Rektörleri protokol metnini imzaladı. Bir başka Protokol ise yine Çukurova Üniversitesi, Çukurova Teknokent ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalandı. İmzalanan protokol gereği, ABTÜ’lü akademisyenler Çukurova Teknokent’ten, Çukurova Üniversiteli akademisyenlerin sahip olduğu haklardan yararlanarak destek alabilecek. ABTÜ’li akademisyenler ayrıca Çukurova Teknokent’te şirket kurabilecek.        

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi