Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversiteli Öğrenci ve Akademisyenler Kızılay’a Kan Bağışında Bulundu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.11.2014

Kan bağışına destek vermek ve kan bağışı bilincini geliştirmek amacıyla Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kızılay ile önemli bir kampanyaya imza attı. Kızılay’la Çukurova Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyası, ÇÜ Kütüphanesi önüne kurulan stantta ilk kan bağışını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın yapması ile start aldı.

Her yıl geleneksel olarak Türk Kızılay’ı tarafından Çukurova Üniversitesi yerleşkesine kurulan stantlarda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası bu yılda yapıldı. Çukurova Üniversitesi ve Kızılay’ın ortak çalışmasıyla akademisyenlerin ve öğrencilerin kan bağışında bulunması amaçlanan kampanya kapsamında kan bağışında bulunan bağışçılar adına birde fidan dikildi.

 

Kampanya Kapsamında İlk Kan Bağışını Rektör Prof. Dr. Kibar Yaptı

Sabah saatlerinde Kızılay standını ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile görüştü. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ilk kan bağışını da yaparak kampanyanın startını verdi.  Daha sonra stantlarda kayıtlarını yaptıran öğrenci ve akademisyenler de Kızılay Tırı’na geçerek kan bağışında bulundu. Bağışçılara ikramlarda bulunulurken Kızılay Şube Başkanı Ramazan Saygılı Rektör Prof. Dr. Kibar’ a verdiği desteklerden dolayı çiçek takdim etti.

 

“Çukurova Üniversitesi Her Alanda Lider Üniversite Olmalı”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar üniversitelerin sadece verdiği eğitim ve öğretimle değil, gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da topluma liderlik etmesi gerektiğini söyledi. Kan bağışı kampanyasının da bu sosyal sorumluluk çalışmalarından sadece biri olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti;
“Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yer alan Çukurova Üniversitesi, her alanda lider üniversite olmalıdır. Biz de iki yıldır Türk Kızılay’ı ile birlikte düzenlediğimiz bu kan bağışı kampanyasıyla hem topluma katkı sunmak hem de öğrencilerimizin dikkatini bu konuya çekmek istedik. Bu anlamlı kampanya için bize destek veren öğrencilerimize, çalışanlarımıza, Türk Kızılay’ına ve başta Değerli Başkanı Ramazan Saygılı olmak üzere tüm çalışanlarına çok teşekkür ederim.”

 

Hedef 1.000 Bağışçı

Kızılay Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise, bir hafta boyunca Kızılay Tırı’nın Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde olacağını belirterek sosyal sorumluluk olarak öğrenci ve akademisyenlerin kan bağışında bulunmaları konusunda çağrıda yaptı. Saygılı ayrıca hedeflerinin bin bağışçıdan kan toplamak olduğunu söyledi.

 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi