Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

2014 Kışında ÇÜ’ de Doğalgaz Kullanılmaya Başlanacak

 

 

Adana (ÇÜHM) -

07.11.2013

Çukurova Üniversitesi’nde Doğalgaz Altyapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor.

Çukurova Üniversitesi’nde orta ve alçak basınç doğalgaz hattı altyapı çalışmaları, Eylül ayı içerisinde yapım için gerekli olan Bağlantı Anlaşmasının da yapılmasıyla birlikte hızla başladı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, doğalgaz altyapı çalışmalarının Aralık ayı sonunda tamamlanacağını, 2014 yılı kışında da Çukurova Üniversitesi genelinde doğalgaz kullanımına başlanacağını söyledi.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nca yürütülen doğalgaz çalışmaları hızla devam ediyor.

Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, göreve geldikten sonra Çukurova Üniversitesi’nde doğalgaz kullanılması için çok önemli bir adım atıp, Üniversitenin 22 ayrı noktasına doğalgaz arzı sağlayacak ‘orta ve alçak basınç doğalgaz hattı altyapı’ ihalesini gerçekleştirerek işe başladıklarını hatırlattı. 17 ayrı mevcut ısı merkezinde doğalgaza uyumlu kazan dönüşüm proje çalışmalarının tamamladığına dikkat çeken Prof. Dr. Kibar, “Aralık ayı içerisinde kazan daireleri doğalgaz dönüşüm ihalemizi gerçekleştirerek 2014 yılı Ekim ayı başında doğalgaz çalışmalarımızı tamamlayacağız. Dağıtımda imtiyaz sahibi firma olan AKSAGAZ firmasının da kendi sorumluluk alanı içerisindeki Köprüköyü-Teknokent kavşağı arasındaki bölgede altyapı çalışmalarını tamamlaması halinde, 2014 yılı kışında Üniversitemiz genelinde doğalgaz kullanımına başlanacak” diye konuştu.

6-7 Milyon Liralık Tasarruf Sağlanacak

Doğalgaz dönüşümü sayesinde yılda 6-7 milyon liralık tasarruf sağlayacaklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar şöyle devam etti;

“Üniversitemiz enerji politikası üzerine göreve başladığımız günden bu yana yoğun çalışmalar yaparak yılardır uğraşılan ancak gerçekleşemeyen doğalgaz ihalesini gerçekleştirdik. Binalarda ısıtma, soğutma ve mutfak için yıllık ortalama 10 milyon liralık fueloil, LPG ve motorin kullanılıyordu. Doğalgaz dönüşümü ile birlikte yıllık maliyet 4 milyon liraya kadar düşecek ve yılda yaklaşık 6 milyon lira tasarruf sağlanmış olacak.

Ayrıca, elektrik kullanımında serbest tüketici konumunda olan Üniversitemizde elektrik tüketimi ile ilgili çalışmalarımız hızla devam etmekte olup, yapacağımız ihalelerle elektrik tüketiminde de yılda yaklaşık 1,5 milyon lira tasarruf yapmayı hedefliyoruz.”

Ç.Ü.’De Doğalgaz Arzı Sağlanacak Tesisler

Çukurova Üniversitesi ana ısı merkezi, Hastane ısı merkezi, Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Okulu, Diş Hekimliği Fakültesi, İletişim Fakültesi, Tropikal Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kongre Merkezi, Teknokent, Gıda Şubesi, 2 Nolu Konuk Evi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Merkezi Kafeterya, Araştırma Görevlileri Lojmanı, Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonları, Beden Eğitimi Yüksek Okulu, Lojmanlar ısı merkezi, Sosyal Tesisler, Kayıkhane, Üniversiteye ait 61 adet bina ve 96 konuttan oluşan Çamlıtepe lojmanları.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi