Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ e-MBA Başvuruları Başladı, Son Gün 31 Ocak 2014

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.01.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 2010 yılından bu yana yürütülen “Uzaktan Eğitim e-MBA (Master of Business Administration)” programının 2013 – 2014 akademik yılı kayıtları başladı. 31 Ocak 2014 tarihine kadar devam edecek olan ÇÜ e-MBA uzaktan eğitim kayıtlarına, 4 yıllık lisans ya da meslek yüksekokul derecesine sahip tüm adaylar, programın web sitesi http://emba.cu.edu.tr üzerinden online olarak başvurabiliyor.

e-MBA programı; iş hayatının yoğun temposu içerisinde eğitimine devam etmek isteyen, güncel trendler hakkında bilgi sahibi olmanın önemine inanan, ancak zaman ve mekân unsurları nedeni ile geleneksel eğitimden faydalanamayan bireylere büyük kolaylık sunuyor.

 

Programla ilgili açıklama yapan ÇÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Uzaktan Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Çolak, e-MBA programının Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan Çukurova Üniversitesi’nde 2010 yılından itibaren başarıyla uygulandığını ve çok sayıda mezun verdiklerini söyledi. Doç. Dr. Çolak, kariyerine güç katmak isteyen bireyler için tasarlanan online uzaktan eğitim yüksek lisans e-MBA programları ile ilgili olarak yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“e-MBA programı, üniversitelerde uzun süredir uygulanan tezsiz işletme yüksek lisans programının daha erişilebilir hâle getirilmesi amacı ile internet üzerinden uygulanmasıdır. e-MBA programında öğrenciler, dersleri internet üzerinden takip eder, ödevlerini ve projelerini internet üzerinden yapar ve yollar. Canlı derslere katılır ve sadece final sınavları için üniversiteye gelirler.”

 

Çalışırken MBA Yapabilme

e-MBA programı boyunca çalışma düzeninizi okul düzenine uydurabilir, akşamları derslere katılarak işinizden uzak kalmadan MBA derecesi alabilirsiniz. Bulunduğuz şehirdeki üniversitelerle yetinmeyip, Çukurova Üniversitesi'nin sağladığı olanaklar ve eğitim kalitesi ile MBA programına katılabilirsiniz. Uzaktan eğitim ile alınan diploma ile örgün öğretimde verilen diploma arasında YÖK nezdinde (denklik, askerlik vs.) hiç bir fark bulunmamaktadır.

ALES Şartı Kaldırıldı

4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu tüm adaylar programlara başvurabilecek. Programlar için ALES sınav şartı kaldırılmış olup, lisans not ortalaması ve mülakat sınavı sonucuna göre öğrenci alımı yapılacak. Başvuru süreci, şartları ve ders programları ile ilgili detaylı bilgilere e-MBA programının web sayfası olan http://emba.cu.edu.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Son Gün 31 Ocak 2014

ÇÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürütülen e-MBA İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı’na ek olarak “Uzaktan Eğitim Yönetim ve Organizasyon”, “Uzaktan Eğitim Pazarlama”, “Uzaktan Eğitim İşletme ve Teknoloji Yönetimi”, “Uzaktan Eğitim Muhasebe”, “Uzaktan Eğitim Bankacılık ve Finans” programlarının da açıldığını kaydeden Doç. Dr. Selçuk Çolak, bu programlar için başvuruların 31 Ocak 2014 tarihine kadar da devam edeceğini duyurdu.

e-MBA Nedir?

e-MBA, üniversitelerde uzun süredir uygulanan İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın “Uzaktan Eğitim” yöntemi ile gerçekleştirilmesidir. “Uzaktan Eğitim”, öğretim üyesi ile öğrencinin fiziksel olarak aynı ortamda olmadığı durumlarda kullanılan bir eğitim teknolojisidir. Bu teknolojide eşzamanlı ve eşzamanlı olmayan yöntemler kullanılarak eğitim çalışmaları yürütülür. Öğrenciler dersleri internet üzerinden takip eder, ödevlerini ve projelerini internet üzerinden yaparak teslim eder, canlı derslere katılır ve üniversiteye sadece final sınavları için gelirler. e-MBA'da ders programı, örgün öğretim ile paralel olarak yürütülür ve aynı müfredat programı takip edilir.

Neden Çukurova Üniversitesi?

Online tezsiz işletme yüksek lisans (e-MBA) programı uygulayan en köklü üniversite

Kimler Başvurabilir?

Üniversite mezunu, çalışan veya çalışmayan, Türkiye'nin her şehrinden kendisini geliştirmek ve iş yaşamında daha başarılı olmak isteyen tüm adaylar başvurabilir.

ALES'im Yok, Ne Yapabilirim?

Uzaktan Eğitim Programlarında ALES sınav zorunluluğu kaldırıldı. Mezuniyet not ortalaması ve mülakat sınavı sonucuna göre değerlendirme yapılacak.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi