Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi'nde İnşaat Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.01.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) yeni binalarıyla öğrencilerin eğitim ve öğretim imkânlarını geliştirmeye yönelik faaliyetlerini devam ettiriyor. 2014 yılı başında ihalesi yapılan Hukuk Fakültesi binası inşaatının 2017 yılında tamamlanması planlanıyor.

Toplamda 10.500 metrekare kapalı alana sahip olan hukuk Fakültesi binasında 4 adet 60 kişilik derslik, 4 adet 225 kişilik amfi, çok amaçlı derslikler bulunuyor. Bunun yanı sıra Hukuk Fakültesi binası projesinde lisansüstü öğrenciler için derslik, toplantı ve organizasyonlar için seminer salonları, konferans ve sergi salonları yer alıyor.

 

Hukuk Fakültesi’nin Yeni Binasında Kurgusal Duruşma Salonu da Yer Alacak

Hukuk Fakültesi öğrencilerinin öğrenimleri sırasında uygulamalı eğitim görmelerini sağlayacak olan 50 kişilik kurgusal duruşma salonu ve bilgisayar ofisleri yeni yapılan binada yer alacak. Gerçek bir mahkeme salonu örneğinde oluşturulan Kurgusal Duruşma Salonunda öğrenciler örnek hukuki olaylar üzerinde çalışmalar yaparak, hem araştırma yeteneklerini geliştirme, hem de topluluk karşısında konuşma yeteneği geliştirecekler.

100 Kişilik Okuma ve çalışma Salonu…

Öğrenci merkezli bir bina olarak tasarlanan Hukuk Fakültesi binasında öğrencilerin ders dışında zamanlarını geçirecekleri 100 kişilik okuma ve çalışma salonu, kütüphane, açık çalışma ve sosyal alanlar da bulunuyor.

Ayrıca Hukuk Fakültesi binasında engelli öğrenciler için asansör ve ortak kullanım alanları da yer alıyor. Akademisyenler için de 60’a yakın ofisin planlandığı Hukuk Fakültesi binası inşaatının 2017 yılında tamamlanmasının planladığı öğrenildi.

 
 
 

 

Yeni Anaokulu Binası Ağustos 2015’te Hizmete Girecek

Öte yandan, güney kampüste yer alan Anaokulu binası projesinin ise yapım ihalesi tamamlanarak inşaatı başladı. 4.000 metrekare kapalı alan, 13.000 metrekare açık alandan oluşan Anaokulu binasının ise 2015 yılının Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi