Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde İlk Kayıt Heyecanı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

31.08.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2016-2017 eğitim öğretim yılı kayıtları Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu ile Kozan, Karaisali, Ceyhan, Yumurtalık ve Pozantı Meslek Yüksekokullarında başladı. Kayıtlar, 15-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Genel Sekreter Nazan Karataş ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nazım Altan ilk gün kayıt yaptıran öğrenci ve aileleriyle bu heyecana ortak oldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan kayıt sistemi ile ilgili velilere ve öğrencilere bilgi vererek numaratörlü sıra sistemi ile seri şekilde sorunsuz kayıtların yapılacağını söyledi. Prof. Dr. Erdoğan, “Sizlere iyi bir kayıt ortamı sunabilmek için tüm ekip olarak gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Sıkıntısız sorunsuz bir ortamda kayıtlarımızı gerçekleştireceğiz. Bu yıl Eczacılık Fakültesi ilk defa öğrenci alacak. İlk kaydı bundan dolayı Eczacılık Fakültemizin öğrencisi ile başlayacağız.” dedi.  

9.796 Öğrenci Kayıt Yaptırma Hakkı Kazandı.

Prof. Dr. Erdoğan, bu yıl genel kontenjanın 10.101 olduğunu belirterek, 2016 ÖSYS sonuçlarına göre Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptırma hakkı kazanarak yerleşen öğrenci sayısının ise 9.796 olduğunu, bunların 1.917’sinin kayıtlarının ise ilçelerde yapılacağını hatırlattı.

Eczacılık Fakültesi İlk Öğrencisini Aldı.

Daha sonra Prof. Dr. Erdoğan, Eczacılık Fakültesi öğrencisi Meryem Parlak’ın kaydını yaptı.  Kayıt stantlarını tek tek gezen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, kayıt işlemlerini yapan personel ve öğrencilerle sohbet etti. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener ise fakültelerine ilk kayıt olan öğrenci Meryem Parlak’a tebrik belgesi ve çiçek takdim etti.

Öğrencilerin Rahat Bilgi Alabilmesi İçin Stantlar Kuruldu

Öğrencilerin kolay şekilde kayıt yaptırabilmeleri için danışma masaları kurularak sıra numaraları verildi. Öğrenciler sırayla kayıt olacakları bölümün standına gelerek 1 dakikadan kısa süren işlemlerini tamamlayarak kayıt oldu. Kayıt sonunda öğrencilere Çukurova Üniversitesi tarafından çeşitli hediyeler verilirken, kurulan bilgilendirici stantlarda da öğrencilerin Üniversite hakkında bilgi alması sağlandı. Kayıt işlemleri için öğrencilerin http://www.cu.edu.tr adresinden detaylı bilgi alabileceği bildirildi.

Haber Görüntü Linki

https://we.tl/ibPDgy3zS1

https://www.wetransfer.com/downloads/51a67024e769e4d1ac1d38653f8ac7fb20160815073703/1b7c17

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi