Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Ceyhan Mühendislik Fakültesi Törenle Açıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.12.2014

Kent ve ülke eğitimine önemli katkı sağlayan dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Çukurova Üniversitesi yeni bir fakülte daha açmanın mutluluğunu yaşıyor.  Geçen ay Kozan İşletme Fakültesi’nin açılışını gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Yönetimi, bu ayda Ceyhan Mühendislik Fakültesi’nin açılışını yaptı. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Senato Üyeleri ve protokolün katılımıyla Ceyhan mühendislik Fakültesi 2014-2015 Akademik Yılı törenle açıldı.

Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksekokulu Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene, Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Senato Üyeleri, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Garnizon Komutan Binbaşı Murat Kütükçü, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

“Amacımız Donanımlı Müdendisler Yetiştirmek.”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇÜ Ceyhan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yurtal, Ceyhan’ın önümüzdeki 10 yılda ülkenin en önemli enerji ve sanayi bölgelerinden biri olacağını hatırlatarak, fakültenin kuruluş amacının donanımlı mühendisler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Prof. Yurtal konuşmasına şöyle devam etti;

“Fakültemizin kuruluş amacı enerji sanayi enerji ve bölgesi olması beklenen Ceyhan ve yöresi ile ülkemizin ihtiyacı olan donanımlı mühendisler yetiştirmek, üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde bilimsel destek sağlamak ve Ar-Ge projeleri oluşturmaktır. Fakültemiz ülkemizin temel değerlerine ve stratejik hedeflerine uygun olarak etik değerlere bağlı kendini sürekli yenileyen, yaratıcı, girişimci, sorgulayıcı, ortak çalışmaya yatkın, çevreye duyarlı, devlete ve topluma yararlı, gerekli tüm donanımlara sahip birey yetiştirmektir. Bu amaçla 2009’da Çukurova Üniversitesi’ne bağlı olarak Ceyhan’da kurulan fakültemiz bu yıl ilk defa 26 öğrenci alarak eğitim-öğretim dönemine başlamıştır." dedi.

 

Prof. Dr. Kibar: "Eğitimin Öncüsü Olmayı Hedefliyoruz"

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise 41 yılı geride bırakan Çukurova Üniversitesi’nin 16 fakülte, 5 Yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı, 3 enstitü ve 32 araştırma ve uygulama merkeziyle eğitimin öncüsü olduğunu anımsatarak, Ceyhan Mühendislik Fakültesi’nin bu yıl ilk defa öğrenci almasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

 

“Çukurova Üniversitesi eğitimin öncüsü olmaya ve yüksek öğrenimimize önemli katkılar sunmaya devam etmektedir. Birçok ilçemizde meslek yüksekokullarımız bulunmasına karşın sadece Ceyhan ve Kozan’da fakültelerimiz bulunmaktadır. Ceyhan gerek kadim tarihi ve kültürel zenginliği gerekse stratejik konumu nedeniyle büyük önem verdiğimiz bir ilçemizdir. Ceyhan’ı enerji üssü olma yolunda hızla ilerlediği bu dönemde buraya açtığımız Mühendislik Fakültesiyle buradan yetişecek donanımlı öğrencilerimizle bizler de Ceyhan’ımıza ve ülkemize büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun."

 

Vali Büyük: "Ceyhan Türkiye’nin En Önemli İlçesi"

Adana Valisi Mustafa Büyük de yaptığı konuşmada, "Kuruluş tarihine baktığımızda 5 yıla yakın bir süre geçmiş. Ceyhan bu manada dinamiklerini harekete geçirerek bu tür teşebbüslerin başarıya ulaşmasında daha büyük katkılar sunmalı. Ceyhan, Türkiye’nin en önemli ilçelerinden birisi. Ekonomik merkezlerinden birisi olmaya aday. Özellikle enerji bölgesinde planlanan projelerin gerçekleşmesi halinde dünyanın bildiği, tanıdığı önemli merkezlerden birisi haline gelecek. Ona hazırlığı şimdiden yapmalı. Ve hatta Ceyhan gelecekte ayrı müstakil üniversite olacak şekilde bir hedefi olmalı ve ona göre hazırlık yapmaya başlamalı. Bunu Ceyhan bulunduğu bölge itibariyle fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Bu konuda bize ve herkese düşen ne varsa yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

 
 
 

Senato Toplantısı Ceyhan’da Yapıldı

Açılışın ardından Vali Mustafa Büyük, Rektör Prof. Dr. Kibar ve protokol üyeleri kurdelesini keserek açılışını yaptıkları fakültenin sınıf ve laboratuvarlarını gezdi. Ayrıca Vali Büyük ve Rektör Prof. Dr. Kibar öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Açılışın ardından Çukurova Üniversitesi Senato Toplantısı da Ceyhan’da gerçekleştirdi. 

 
 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi