Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Ceyhan Kampüs Alanı Fidan Dikimi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.11.2017

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında adli makamlarca “kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma cezası” verilen yükümlülerin katkılarıyla, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ceyhan Meslek Yüksekokulu ile Ceyhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün ortak projesi kapsamında fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

ÇÜ Ceyhan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç ile ÇÜ Ceyhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Deniz Yıldırım’ın ev sahipliğinde düzenlenen törende konuşan Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Günüç, Ceyhan Kampüs alanımızın yeşil alanlarla örtülü güzel bir görünüme sahip olması için yapılan bu proje ile haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırmasına karar verilen yükümlü ve hükümlülerin çalışma sürelerinin yerine getirilmesini sağlamak, milli ve manevi değerlerin pekiştirilerek sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uymalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Burayı ileride bir ekosistem alanı olarak göreceğiz. Bizden sonraki kuşak ve bu civarda oturanlar da bu faydalı faaliyetten istifade edecekler. Emeği geçenleri kutluyorum.’’ şeklinde konuştu.

ÇÜ Ceyhan Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç da, son bir yıl içerisinde 900 adet fidanı toprakla buluşturduklarını ve ilerleyen dönemlerde de fidan dikimi ve diğer sosyal faaliyetlere ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Ceyhan Denetimli Serbestlik Müdürü Serdal Dalhan ise, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, Türkiye’de Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin bulunduğu yerlerdeki arazilerde ağaçlandırma çalışmalarının başladığını bildirdi. Dalhan, Ceyhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak 2016 yılında Çevretepe mevkiine 3500 adet fidan dikimi gerçekleştirildiğini de ve periyodik olarak bakımlarının yapıldığını söyledi. Ceyhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Ceyhan ve Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında bu ilçelerdeki birçok okulun bakım ve onarımlarının yapılıp, okulların uygun yerlerine de fidan dikimleri gerçekleştirildiğini kaydeden Serdal Dalhan, Çukurova Üniversitesi Ceyhan Kampüsüne dikilen ağaçların bakım ve sulamasının Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri tarafından yerine getirileceğini bildirdi.

Yapılan etkinliğe Ceyhan Garnizon Komutanı Ayhan Evli, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Günüç, Ceyhan Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Alper Bilgin, Ceyhan Cumhuriyet Savcıları Naci Tekdemir, Arif Taş, Baro Temsilcisi Öznur Özbek, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Baş Kontrolörü Hüseyin Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Ersin Ağca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Topbaş İşkur İlçe Müdürü Bekir Tufan, İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, Adana Büyükşehir Belediyesi Ceyhan Koordinatörü Habip Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut, Ceyhan Denetimli Serbestlik Müdürü Serdal Dalhan, Kozan Denetimli Serbestlik Müdürü Mahmut Kıran katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından, yürütülen çalışma kapsamında Çukurova Üniversitesi Ceyhan Kampüs Alanı içerisine Pavlonya, Fıstık Çamı, Çınar, Oya ve Akça Ağaç türlerinin dikimi yapıldı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi