Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Çin Bilimler Akademisi İle Protokol İmzaladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

01.07.2015

Çin Bilimler Akademisine bağlı Kunming Botanik enstitüsü ile Çukurova Üniversitesi arasında ikili işbirliği anlaşması, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Kunming Botanik Enstitüsü Müdürü Prof. Hang Sun tarafından imzalandı.

Bu Kez Çin’le Akademik İşbirliği Yapılacak

Birçok dünya üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşması imzalayan Çukurova Üniversitesi bu kez Çinli Akademisyenlerle akademik işbirliği anlaşması imzaladı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Özkan ve Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Çakan’ın Çin Bilimler Akademisine bağlı Yunnan eyaletinde faaliyet gösteren Kunming Botanik Enstitüsü’nün davetlisi olarak Nisan ayı içerisinde Çin’e yaptığı ziyarette temelleri atılan ikili işbirliği anlaşması Çukurova Üniversitesinde tamamlandı.

 

 

“Biyolojik Çeşitlilik ve Kültür Bitkilerinin Evrimi” Konularında Akademik Çalışma Yapılacak

Çin’e yapılan ziyarette, ortak çalışma olanakları üzerinde fikir alış verişi yapan akademisyenler Çukurova Üniversitesi ile Kunming Botanik Enstitüsü arasında özellikle  “biyolojik çeşitlilik ve kültür bitkilerinin evrimi” konularında iyi niyeti kapsayan ön protokol imzaladı.

Çinli Akademisyen Tehlike Altındaki Türlerin Koruma Stratejileri Konularında Seminer Verdi

Daha sonra Kunming Botanik Enstitüsünü Müdürü Prof. Hang Sun, Prof. Dr. Sergey Volis, Dr. Zhuo Zhou ve Dr. Tao Deng Çukurova Üniversitesini ziyaret etti. Ziyarette Prof. Dr. Sergey Volis tarafından tehlike altındaki türlerin koruma stratejileri ile ilgili bir de seminer verildi
 

 

Rektör Prof. Dr. Kibar ve Kunming Botanik Enstitüsü Müdürü Prof. Hang Sun Protokolü İmzaladı

Kunming Botanik Enstitüsü ile Çukurova Üniversitesi arasında nihai ikili işbirliği anlaşması ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Kunming Botanik Enstitüsü Müdürü Prof. Hang Sun tarafından imzalandı.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi