Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Deliler Evi” Adlı Tiyatro Oyunu, Cep Telefonu Işığında Sahnelendi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.01.2014

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi, ilginç bir tiyatro gösterisine ev sahipliği yaptı. Üniversitenin Tiyatro Kolu tarafından hazırlanan “Deliler Evi” adlı oyun, elektrik kesildiği için izleyicilerin cep telefonlarından yansıyan ışıklar altında sahnelendi. Sahnenin profesyonelleri ve onları izleyenlerin katkısıyla gerçekleşen oyunda, sanatçılar büyük alkış aldı.

 

İzleyiciler de Oyuna Dâhil Oldu

Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kolu tarafından hazırlanan oyuna ilgi oldukça yoğundu. Oyunun perde denilmesine dakikalar kala elektriklerin kesilmesi, oyunun sahnelenmesini engelleyemedi. Durumu fark eden üniversiteli izleyiciler, cep telefonlarının ışıklarını açarak arkadaşlarına destek verdi. Durum böyle olunca da, izleyiciler kendilerini bir anda tiyatro oyununun içinde buldu.  

Sahnenin Profesyonelleri Ayakta Alkışlandı

Seyircilerden büyük bir kısmının hemen sahnenin ön tarafına geçip cep telefonlarının ışığını oyunculara yöneltmesiyle, ortam bir anda aydınlandı ve oyuna perde denildi.  Dizlerinin üzerinde yere çöken izleyicilerin oyunculara ışık tutmak için verdikleri çaba ise diğer izleyicilerin gülümsemesine neden oldu. Hâl böyle olunca da sahnedeki oyuncular repliklerinde bol bol doğaçlama yapmak zorunda kaldı. Ancak her şeye rağmen “Deliler Evi” adlı komediyi büyük bir ustalıkla sahneleyen Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kolu öğrencilerinin bu performansı ayakta alkışlandı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi