Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Milli Eğitim Öğretmenleri ve Akademisyenler İngilizce Öğretimi İçin Çukurova Üniversitesinde Bir Araya Geldi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.05.2016

Uluslararası İngilizce Öğretimi Konferansı Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Anabilim Dalı tarafından Çukurova Uluslararası İngiliz Dili Öğretimi Konferansı (Çukurova International ELT Teachers Conference) düzenlendi.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Doğanay, Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zuhal Okan, İngiliz Dili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Bedir, Amerikan Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Andrera Schindler, öğretmenler akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İngilizce Öğretiminde Yeni Ufuklar…

Konferans, Düzenleme Kurulu Başkanı İngiliz Dili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Bedir’in açılış konuşmasıyla başladı. Doç. Dr. Hasan Bedir, iki yıldır uluslararası düzeye çıkardıkları İngilizce öğretimi ve öğrenimine yönelik uluslararası konferans hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Bedir, yaklaşık 80 sunumla,  öğretmenlere İngilizce eğitimi ve öğretimiyle ilgili yeni ufuklar, yenilikler, teknolojiler ve metotlarla ilgili bilgi verdi.

 

 

Doç. Dr. Bedir, amaçlarının İngiliz dili öğretimi ve öğrenimi ile ilgili görüş alışverişi yaparak dil öğretiminin kalitesini artırmak ve öğretmenleri yenilikler konusunda aydınlatmak olduğunu söyledi. Hedeflerinin İngilizce öğretiminde yeni ufuklar açmak olduğuna değinen Doç. Dr. Bedir, Türkiye’de İngilizce eğitimiyle ilgili çok sıkıntıların olduğuna da dikkat çekti.

 

“ÇÜ İngilizce Bölümü Türkiye’deki Diğer Bölümler Arasında Saygın Bir Yere Sahip.”

Konferansın destekçileri arasında yer alan Amerikan Büyükelçiliğinden katılan Eğitim Ataşesi Andrera Schindler ise Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümü’nün Türkiye’deki diğer bölümler arasında saygın bir yere sahip olduğunu belirterek, Çukurova Üniversitesi’nde çok önemli akademisyenlerin görev yaptığını söyledi.

 

 

“Bölgedeki Akademisyen ve Öğretmenler Aynı Çatı Altında.”

ÇÜ Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zuhal Okan, Uluslararası İngilizce öğretimi konferansının bölgede eğitim veren öğretmenlerin ve akademisyenlerin bir arada bulunduğu önemli bir toplantı olduğuna dikkat çekerek yurt dışından gelen konuşmacılarla yeni bilgi ve metotlar öğrendiklerini söyledi.

 

 

 

ÇÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Doğanay da, Çukurova Üniversitesi’nin uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Konferans öğrenme odaklı. Öğretimden çok öğrenmeye önem verilmeli. Bu nedenle eğitim bilimlerinin de öğreneni ve öğrenme sürecini incelememiz gerekiyor.” dedi.

 

 

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise, Çukurova Uluslararası İngilizce Öğretimi Konferansı’nın Türkiye’de önemli konulardan biri olan İngilizce eğitimine yönelik olduğunu vurgulayarak konferansın eğitime ve öğretime ışık tutacağını söyledi.  

Konuşmaların ardından davetli konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirdi. Konuşmacılar akademisyen ve milli eğitim öğretmenlerine İngilizce öğretimi ve öğrenimi ile ilgili uluslararası çalışmaları ve yenilikleri anlattı. İki gün süren etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi