Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri Öğrencileri Mezun Oldu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.07.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin 2013-2014 yılı doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin mezuniyet töreni Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Enstitülerin ortak olarak gerçekleştirdiği törene Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Enstitü Müdürleri, Akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunulması ile başlayan törenin açılış konuşmasını mezun öğrenciler adına Dr. Eda Kâhyalar gerçekleştirdi.

583 Öğrenci Mezun Oldu

Enstitü Müdürleri adına konuşan ÇÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yıldırım Beyazıt Önal, kurulduğu günden bu güne 13 bin 600 lisansüstü mezun veren Çukurova Üniversitesi Fen Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin, 41’i Sağlık Bilimi, 414’ü Sosyal Bilimler, 128’i Fen Bilimleri Enstitülerinden olmak üzere toplam 583 öğrenciyi başarı ile uğurladıklarını söyledi.

ÇÜ Enstitüleri 4 Bin 800 Öğrenciye Eğitim Veriyor

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın ise, Enstitülerin 60 doktora programı, 104 tezli yüksek lisans programı, 20 tezsiz yüksek lisans programı ve 7 uzaktan eğitim programı olmak üzere toplam 191 program ve 4 bin 800 öğrenci ile eğitim yaptığını söyledi. Prof. Dr. Yalçın, “Çok çeşitli zorluklara karşın, gençlerimizi çağın en büyük sermayesi olan yetişmiş insan gücüne katmak için Üniversitemizin elinden gelen gayreti gösterdiğinden emin olunuz.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri tarafından Oda Müziği dinletisinin ardından, Fen Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri doktora öğrencilerine Prof. Dr. Nejat Erk tarafından doktora yeminleri ettirildi. Prof. Dr. Nejat Erk Dr. Eda Kâhyalar’a diplomasını verirken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın Prof. Dr. Nejat Erk’e çiçek takdim etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın ayrıca Dr. Hatice Yazgan’a diplomasını verirken, danışmanlar ve bölüm başkanları da doktora öğrencilerine tek tek diplomalarını vererek mezun etti.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi