Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Öğrencilerinden Esprili Sergi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

29.01.2014

Giydikleri kıyafetlerle geçmişten günümüzde akıllarda kalan tarihin ünlü simaları, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencilerinin açtığı sergide yeniden hayat buldu. Öğrenciler, tarihin moda ikonlarının fotoğraflarının yüzlerine, photoshop bilgisayar programıyla kendilerininkini yapıştırınca, ilginç bir sergi ortaya çıktı. ‘Modanın Enleri’ sergisini izlemeye gelenler, fotoğraflardaki yüzler karşısında bir anda şaşkınlık yaşasa da, sergi büyük beğeni topladı.

 

 

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü 2. sınıf öğrencileri ‘Moda Tarihi’ dersi kapsamında ‘Modanın Enleri’ isimli fotoğraf sergisi açtı. Giysinin tarih boyunca değişimlerinin anlatıldığı sergide, geçmişten günümüze örneklerle tarih içerisinde giysiler ve modalar ele alındı.

Sergi hazırlığında giysinin sanat ve tekstil tarihindeki gelişimi hakkında bilgi edinen öğrenciler, dönem boyunca akıllarda kalan kostümler içerisinde kendilerini hayal ederek hazırladıkları sergiyle, küçük bir moda tarihi kronolojisi de oluşturmuş oldu.

Mısır, Antik Roma, Gotik, Barok, Rönesans, Rokoko dönemi başta olmak üzere, tarihe yön veren farklı dönemlerde giyilen kıyafetlerin anlatıldığı sergide, o dönemlerde yaşayan ünlülerin fotoğraflarına yer verildi. Sergiyi farklı kılan ise, fotoğraflarda öğrenci yüzlerinin kullanılmasıydı.

Serginin oluşturulmasıyla ilgili bilgi veren Öğrt. Gör. Dr. Özlem Uslu, “Modanın sanat ve tekstil tarihindeki gelişiminin değerlendirilmesi ve günümüzle kıyaslanması açısından Moda Tarihi dersi çok önemli. Öğrencilerimiz de, geçmişten günümüze moda olan giysileri araştırırken elde ettikleri fotoğraflardan bir sergi oluşturdu. Her öğrenci kendi hayal kahramanını bulup, kendi yüz fotoğrafını ekleyerek, gelecekteki meslek yaşamlarında hatırlayacakları bir anıya sahip oldu. Sergide emeği geçen öğrencilerimizi kutluyorum.” diye konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi