Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.07.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik ve Türk Dili Edebiyatı Bölümleri 2013-2014 mezunlarını uğurladı.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende Arkeoloji, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik ve Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencileri kortej halinde sahneye çıktı ve davetlileri selamladı.

Fakülteyi anlatan sinevizyon gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin, fakültelerinin Çukurova Üniversitesi’nin en eski ve en köklü fakültelerinden biri olduğunu vurgulayarak, 125 akademik personel, 3 bin 351 öğrenci ve 9 bölümü ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Dekan Prof. Dr. Serin konuşmasına şöyle devam etti;

“Bugüne Kadar 10 Bin 477 Mezun Verdik”

“40 yılı geride bırakan Fakültemiz, bu yıla kadar 10 bin 477 mezun verdi. 2013-2014 eğitim öğretim yılı mezunlarımızın sayısı 291’dir. Fen Edebiyat Fakültesi olarak öğrencilerimize kaliteli ve iyi bir eğitim verebilmek, mezuniyet sonrasındaki çalışmalarını da başarıyla sürdürebilmelerini sağlayabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Fakültemizdeki öğrencilerin araştırma ve eğitim-öğretim faaliyetlerini yaparken, yararlanabilecekleri laboratuvarları ve derslik imkânlarımız el verdiği ölçüde her geçen gün daha donanımlı ve işlevsel hale getirmeye çalışıyoruz.”

183 Üniversite Arasında Ön Sıralardayız

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ise, Çukurova Üniversitesi’nin 1972 yılında 2 fakülteyle kurulduğunu ve şu an 16 Fakülte, 5 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü ve 35 Araştırma Uygulama Merkezi ile Türkiye’deki mevcut 183 üniversite arasında ön sırlarda yer aldığını söyledi.

 

Keplerini Havaya Atan Öğrenciler Mezun Oldu

Açılış konuşmalarının ardından Fakülteyi birincilikle bitiren Hacı Arslan’a plaket ve diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Fakülte ikincisi Can Suakıtır’a diploma ve plaketini Dekan Prof. Dr. Selahattin Serin verirken, Fakülte üçüncüsü Hilal Berk’e ise Dekan Yardımcısı Prof. Dr.  Dilek Batislam  plaket ve diplomasını verdi. 

Fakülte birincisi Hacı Arslan’ın yaş kütüğüne plaketini çakmasının ardından bölümlerde dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi. ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisi sunmasının ardından tören, kep atma ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi