Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Finlandiya Büyükelçisi Vaskunlahti, Rektör Prof. Dr. Kibar’i Ziyaret Etti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.12.2014

Türkiye Finlandiya Dostluk Antlaşmasının 90. Yılı etkinlikleri kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve etkinliklere katılmak amacıyla Adana’ya gelen Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ile Finlandiya Adana Fahri Konsolosu Hüseyin Nuri Çomu Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Üniversite hakkında bilgi verirken, Büyükelçi Vaskunlahti ise misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Kibar’a teşekkür etti. Ziyarette Finlandiya Adana Fahri Konsolosu Hüseyin Nuri Çomu, Sunar Grup Yönetim Kurulu üyesi Aslı Çomu da Büyükelçi Nina Vaskunlahti’ye eşlik ederken, ikili görüşmelerde Finlandiya Üniversiteleri ve Çukurova Üniversitesi arasında yapılabilecek işbirlikleri de görüşüldü. Ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti’ye Çukurova Üniversitesi amblemi bulunan bir kilim hediye etti. 

 

 

 

 

“Türk ve Fin Müziğinin Başyapıtları” Adlı Gala Konserini İzlediler

Ziyaretin ardından Büyükelçi Nina Vaskunlahti ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Vali Mustafa Büyük ile protokol üyelerinin katılımıyla Çukurova üniversitesi Tıp Fakültesi Hippokrat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Türk ve Fin Müziğinin Başyapıtları” gala konserine katıldı.

Türkiye-Finlandiya Dostluk Anlaşması'nın 90. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen "Türk ve Fin Müziğinin Başyapıtları" konserinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, aynı zamanda Finlandiya'nın bağımsızlık günü olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bugünün kutlandığını söyledi.

En anlamlı kutlamanın ise Adana'da gerçekleştiğini dile getiren Vaskunlahti, "Böyle bir günü müzikle kutlamak bana ayrıca mutluluk verdi. Ben müziğin her türden insanı bir araya getirebileceğine inanıyorum. Bu nedenle bugün buradaki konser benim için önemli" dedi.

 
 

Konuşmaların ardından Tenor Ünüşan Kuloğlu, Piyanoda Aylin Özuğur ile konser verdi. Konser sonunda Büyükelçi Nina Vaskunlahti sanatçılara ve ev sahipliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Kibar’a çiçek takdim etti.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi