Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Adana'ya Güç Verenler" Projesinde Muhteşem Final

 

 

Adana (ÇÜHM) -

21.01.2014

Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Seyhan Rotary Kulübü ve Güney Rotary Kulübü'nün girişimi, Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) ve 32 sivil toplum kuruluşunun da katkısıyla gerçekleştirilen 'Adana'ya Güç Verenler 1' projesinin sanatsal etkinlikleri muhteşem bir konserle sona erdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Bu projeyle şehrimizin kültürel, sanatsal, sosyal, ekonomik ve eğitim hayatına önemli katkılarda bulunan değerli 25 ismi, yaşarken onurlandıran ve ölümsüzleştirmeyi hedefleyen bu vefa projesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bugüne Kadar Neler Yapıldı?

'Adana'ya Güç Verenler 1' projesi kapsamında, farklı meslek ve sanat gruplarından 25 kişi, 'karşılığında birşey beklemeden Adana'ya hizmeti ödev saymış örnek kişiler' olarak yaklaşık 1 yıl önce belirlendi.

Projede ismi belirlenen kişilerin biyografilerinin hazırlanması ve özel ışıkla fotoğraflarının çekilmesi için kendileri ve yakın çevreleriyle uzun görüşmeler yapıldı. Görüşmelerin ardından belirlenen 25 kişinin 25 bin kare fotoğrafı, Caravaggio (karanlığı delen ışık) tekniğiyle uzun uğraşlar sonucu çekildi. Çekimlerin ardından da her kişi için 40 sayfalık ayrı birer kitap hazırlandı. Kitaplarda, belirlenen isimlerin yaşam öyküleri, kendilerini tanıyanların anlatımları ve Caravaggio yöntemiyle çekilen portre fotoğraflarına yer verildi.

Final Çukurova Üniversitesi’nde Yapıldı

Proje çerçevesindeki sanatsal etkinliklerin sonuncusu Çukurova Üniversitesi'nin 40'ıncı kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Mithat Özsan Amfisi'nde yapıldı. Proje kahramanları ve fotoğrafçılar ile çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Proje Sanat Danışmanı Dr. S. Haluk Uygur'a ve belirlenen 25 isme çiçek sundu. Azerbaycan Bakanlar Kurulu Basın Daire Başkanı Alur Ali de, Prof. Dr. Cahangir Novruzov'a teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Prof. Dr. Kibar; “Adana’nın Gelişimine Katkıda Bulunan 25 İsme Teşekkür Ediyorum.”

Final etkinliğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, proje için belirlenen 25 isme, Adana’ya verdikleri karşılıksız katkıları için teşekkür etti. Prof. Dr. Kibar, “Adana’ya Güç Verenler projesinde yer alan 25 isim içinde Üniversitemizin bu günlere gelmesinde çok büyük emeği olan, kendileriyle her zaman gurur duyduğumuz çok değerli Rektörlerimiz ve hocalarımız bulunmaktadır. Keza kendisiyle bir süre birlikte çalıştığım, çalışkanlık ve dürüstlük timsali sevgili arkadaşım Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik’i de buradan selamlıyor, bu vesileyle kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Projedeki isimlerin birçok kişiye ilham kaynağı oldukları, meşale gibi çevrelerini aydınlattıkları için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Altınoran Düşünce Derneği Başkanı ve proje danışmanı Dr. S. Haluk Uygur ise konuşmasına, mezun olduğu Çukurova Üniversitesi’nin, projelerini desteklemesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı. Dr. Uygur, ‘Adana’ya Güç verenler 1’ projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlik Konserler Sona Erdi

Konuşmaların ardından Toktay Sökmen ve Bekir İnak yönetimindeki koro ve saz ekibi, Türk Sanat Müziği konseri verdi.

 

 

Ç.Ü. Devlet Konservatuvarı öğrencileri de, konservatuvarın kurucularından Yalçın Yüreğir'in bestelerini ilk kez seslendirdi.

Konserden sonra proje kahramanları hep birlikte sahneye çıkıp anı fotoğrafı çektirdi.

 

Etkinlik “Adanalı” türküsünün söylenmesiyle sona erdi.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi