Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde H2020 Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.11.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi - TÜBİTAK işbirliği ile Avrupa Birliği'nin yeni dönem (2014 - 2020) Çerçeve Programı olan Horizon 2020 (H2020) Eğitim ve Bilgilendirme Günü gerçekleştirildi.

TÜBİTAK - KOBİ Alanı Ulusal İrtibat Birimi Uzmanı M. Emre Yurttagül ve Gıda Tarım ve Biyoteknoloji Ulusal İrtibat Birimi Uzmanı Çınar Öner tarafından sunulan ve Ç.Ü. Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen program oldukça ilgi gördü.

“Horizon 2020 (H2020)” bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, TÜBİTAK’ın Temmuz 2012’de yayınladığı AB 7. Çerçeve Programı Değerlendirme Raporuna göre Çukurova Üniversitesi’nin 7. Çerçeve Programından en fazla yararlanan üniversiteler arasında 17., ilk 50 Türk Kuruluşu arasında ise 22.sırada olduğunu hatırlattı. 

 

Prof. Dr. Tükel; “Araştırma, İnovasyon Ve Toplumsal Sorunlar Üçlüsünü Çok Önemsiyoruz.”

AB 7.Çerçeve Programı kapsamında, yürütücülüğünü Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinin yaptığı 5 projenin desteklendiğini bu projelerden 598.000 Avroluk maddi destek sağlandığını belirten Prof. Dr. Seyhan Tükel şöyle devam etti;

Horizon 2020 Programının bütçesi 80 Milyar Avro olacak ve ‘Mükemmel Bilim’, ‘Sanayi Liderliği’ ve ‘Toplumsal Sorunlara Çözümler’ olmak üzere üç ana başlık altında destek verilecek. Çukurova Üniversitesi olarak iyi bir eğitimin yanı sıra; araştırma, inovasyon ve toplumsal sorunlar üçlüsünü çok önemsiyoruz. Bilginin ülkelerin en değerli varlığı olduğu günümüzde Üniversitemiz akademik, idari, mali ve alt yapı kapasitesinin yanı sıra araştırma kapasitesini de arttırmaya büyük önem vermektedir. Ayrıca, Fakülte/Enstitü bazında destek ofislerinin, araştırma takımlarının oluşturulması, gerektiğinde gölge paneller kurularak proje başvuru aşamasının desteklenmesi, süreçlerin kısaltılması ve basitleştirilmesi, üniversite içi ve dışı işbirliğinin geliştirmesi için her türlü desteğin verilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor.”

Açılış konuşmasının ardından TÜBİTAK’tan M. Emre Yurttagül;“AB Araştırma ve Geliştirme Programları H2020’nin üç bileşeni (Bilimsel Mükemmeliyet – Endüstriyel Liderlik, Toplumsal Sorunlara Çözümler)”, “Proje Tipleri ve Fonlama Modelleri”, “H2020 Alt Programları”, “Alan Bazında Konular”  hakkında sunum yaptı.
TÜBİTAK Uzmanlarından Çınar Öner de, “H2020 Programında Çağrı Ve Hazırlık Döngüsü”, “Çok Ortaklı Ve Bireysel Projelerde; Hazırlık / Başvuru / Değerlendirme Süreçleri”, “Ülkemizden Başarı Hikayeleri”, “Ulusal Koordinasyon Ofisi (UKO)’Nun Proje Geliştirmeye Yönelik Faaliyet ve Destekleri”, “H2020’de Yer Almanın Faydaları” konularında bilgi verdi.

Çukurova Üniversitesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Sevilay TOPÇU ise ‘Başarı Hikâyesi’ bölümünde, yürütülen projeler, projelerin hazırlanması ve uygulama esnasında dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti. Prof. Dr. Topçu ayıca öğretim üyelerine projelerde hakem olarak yer alabilme konusunda da bilgi verip bu yönde girişimlerin artması dileğinde bulundu.

Horizon 2020 (H2020) Eğitim ve Bilgilendirme Günü programının öğleden sonraki bölümünde ise iki paralel oturum gerçekleştirildi. 1. Oturumda “H2020’de firmalara yönelik fırsatlar ile EUROKA ve EUROSTARS Programları” 2. Oturumda ise “Gıda Güvenliği”, “Sürdürülebilir Tarım ve Ormancılık”, “Deniz Araştırmaları”, “Biyoekonomi ve Biyoteknoloji” alanlarında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca 2014 – 2015 çağrıları, Desteklenecek konu başlıkları ile alanlar bazında Avrupa’da başarılı kuruluşlar hakkında da bilgi verildi.

H2020 Bilgilendirme Gününe, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Zeynel Cebeci, Prof. Dr. Recep Yurtal, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Süha Berberoğlu, TUBİTAK temsilcileri ve Akademisyenlerin yanı sıra, Adana Valiliği, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler, Ç.Ü. TEKNOKENT, Tarımsal Araştırma Enstitüsü gibi değişik kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi