Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Adana’da 3. Hadis Anabilim Dalları İhtisas Toplantısı Sona Erdi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.10.2014

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hadis Anabilim Dalları İhtisas Toplantısına Adana ilk kez ev sahipliği yaptı. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi ile Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen program Adana Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

 

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, yaklaşık 200 akademisyen ve birçok sivil toplum kuruluşunun katılımlarıyla gerçekleşen programda Çukurova yöresinde hadis, hadis derslerinin işlenişi, ders sunum teknikleri gibi önemli konulara değinildi.

 
 

Program, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş ile Adana Müftüsü Arif Gökce’nin hoş geldiniz konuşmasıyla başladı.

 

 

Adana Valisi Mustafa Büyük, toplantının açılışından yaptığı konuşmada böylesine anlamlı bir etkinliğin Adana’da düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, organizasyonun dünyaya dostluk ve barış getirmesini diledi.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da İlahiyat Fakültelerinden yaklaşık 200 akademisyenin katıldığı toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade etti.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise “ Peygamber Efendimizin hadis ve sünneti, yaşadığımız zaman dilimi içerisinde daha iyi anlaşılmalı, iyi idrak edilmeli” dedi.

 

Konuşmaların ardından kürsüye Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevinden emekli olan, hadis konusunda akademik camianın duayeni kabul edilen Prof. Dr. Mehmet Said Hatiboğlu geldi. Prof. Dr. Hatiboğlu, ilmin sonsuz kudret sahibi olan Cenab-ı Hakk’ı hakkıyla tanıyabilmeye yol açan her türlü bilgiyi ihtiva ettiğini belirterek, "Biz daha sonraları din ilmi, gayri dinî ilim gibi birtakım tasnifata gitmiş isek dahi, ne Kur’an-ı Kerim’de ne Rasulüllah’ın talimatında böyle bir ayırım söz konusudur. Bizi Allah’a layık kul olabilmeye ulaştıracak her türlü bilgi İslam’ın bizden istediği bilgidir.’’ dedi.

 
 

III. Hadis Anabilim Dalları İhtisas programı beş oturumda gerçekleştirildi. İlk oturumda, “Lisans Programlarında Hadis Dersleri ve Müfredatları”, ikinci oturumda, “Hadis Ders Sunum Teknikleri”, üçüncü oturumda “Hadis Araştırma Becerileri”, dördüncü oturumda “Uzaktan Eğitim (Önlisans ve İlitam) Programlarında Hadis Eğitim ve Öğretimi” konuları ele alınırken, son oturumda da katılımcılar tarafından toplantının genel bir değerlendirmesi yapılarak, teklif ve temenniler paylaşıldı.
3 gün süren bu ilmi toplantı süresinde Olgunlaşma Enstitüsü Geleneksel El Sanatları sergisi de ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi