Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“2. Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Lisansüstü Eğitimi Çalıştayı” Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.04.2015

“2. Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Lisansüstü Eğitimi Çalıştayı” Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde yapıldı. İki gün süren çalıştayda Türkiye’de lisansüstü eğitimin durumu ve geleceği masaya yatırıldı.

ÇÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştay saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversite tanıtım videosunun izlenmesiyle başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ÇÜ Adana Sağlık Yüksekokul (ASYO) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Evşen Nazik, böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek çalıştay hakkında bilgi verdi.
 

“Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinin Altyapı Çalışmaları Sürüyor.”

ÇÜ ASYO Müdürü Prof. Dr. Sait Polat da sözlerine, halen hemşirelik ve ebelik programlarıyla eğitim öğretimini sürdüren Çukurova Üniversitesi Adana Sağlık Yüksekokulu’nda 1.372 öğrencinin eğitimini sürdürdüğünü hatırlatarak başladı. Henüz öğrenci almamakla birlikte Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinin de açıldığını bildiren Prof. Dr. Sait Polat, bu bölümlerle ilgili akademik ve fiziki altyapı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

 

“Hemşirelik Bölümümüzde Doktora Programı Hazırlığı Tamamlandı.”

Prof. Dr. Sait Polat, “Yüksekokulumuz kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık 1.500 civarında hemşire ve ebe mezun ederek, ülkemizin sağlık hizmetine sunmuştur. Ayrıca çok sayıda lisansüstü öğrenciyi de yetiştirerek hem kendi öğretim elemanı kadrosunu oluşturmuş hem de ülkemizin diğer kurumlarının profesyonel hemşire ve ebe ihtiyacını karşılamıştır. Şu anda Yüksekokulumuz Hemşirelik ve ebelik bölümlerinde tezli yüksek lisans eğitimi aktif olarak yürütülmektedir. Hemşirelik bölümümüzde doktora programı hazırlığı tamamlamış olup Yükseköğretim Kurumu’na başvuru aşamasına gelmiştir. Çok kısa gelecekte doktora programının da açılacağını ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Bir Toplumun Kalkınması için, Bilim ve Teknolojideki Gelişmelere Ayak Uydurması Şart.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, yirmi birinci yüz yılın başlangıcında olan dünyamızda toplumların birbirleri ile olan rekabetlerinin artık bilim ve teknoloji alanında sahip oldukları yetişmiş insan gücü ve uluslararası akredite edilmiş kurumlarla olduğunu söyledi.

 

Gelişmiş toplumlarda, bilim ve teknolojik ilerleme ve kalkınmanın sonucu olarak insanların bilgiye ulaşmasının kolaylaştığına vurgu yapan Prof. Dr. Kibar, “Ancak bilimsel çalışmalardan elde edilen ürünler bilgiyi üreten toplumlar için artı bir değer oluşturarak diğer toplumlar üzerinde hâkim konuma geçme sonucunu ortaya çıkartmıştır.” dedi.

Küreselleşen dünyamızda toplumların bilim ve ileri teknolojiden yararlanmalarının artık bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Kibar,  bir toplumun kalkınmasının, çağdaş ve ileri uluslar seviyesine ulaşması ve onlarla rekabet edebilmesinin, bilim ve teknolojideki gelişmelere ayak uydurmaları, bilim ve teknolojiyi bizzat kullanmaları ve üretmeleri ile mümkün olacağını söyledi.

 
 

“Üniversiteler Ülkelerin Uygarlık Yarışında İtici Gücü ve Vazgeçilmez Kurumlarıdır.”

Üniversitelerin ülkelerin uygarlık yarışında itici gücü ve vazgeçilmez kurumlarından biri olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Üniversiteler barındırdıkları dinamik insan gücü, evrensel düşünce yapılarıyla toplumu kısa zamanda etkileyebilen ve topluma yön verebilen; yalnızca hizmet veren değil bilgi ve teknoloji üreten; ülkenin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştiren, aynı zamanda ürettiği bilgileri de insanlığın yararına sunan kurumlardır. Dolayısıyla üniversiteler, daima toplumun ilerisinde olan, topluma yön veren, yarının sorunlarına bugünden çözüm yolları gösteren çağdaş kuruluşlardır. Bir ulusun gelişmesi ve ileri uluslar seviyesine ulaştırılmasında temel görevin üniversitelerde olduğu unutulmamalıdır ve üniversitelerin gelişmesi ve kalkınmasına da son derece önem verilmelidir.” diye konuştu.

Köklü bir bilimsel geleneğe sahip Çukurova Üniversitesi’nde, bölge ve ülke gereksinimi ön planda tutularak, evrensel bilimin gerektirdiği çağdaş bilimsel çalışmaların yoğun bir tempoda sürdürüldüğünü bildiren Prof. Dr. Kibar, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi. İki gün süren çalıştaya farklı üniversitelerden akademisyenler ve hemşireler de katıldı.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi