Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Hüseyin Sermet Çukurova Üniversitesi’nde Ders Verdi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.04.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı, alanında uzman müzisyenleri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı Başkanı Konservatuvar Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ulviyye Güler’in daveti üzerine virtüözlüğü kadar besteciliğiyle de tanınan Hüseyin Sermet Çukurova Üniversitesi’ne konuk oldu.

Çukurova Senfoni Orkestrası’nın konserine solist olarak katılmak üzere Adana’ya gelen Hüseyin Sermet ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Ulviye Güler’ın davetiyle geldiği ÇÜ Devlet Konservatuvarı’nda Bilge Gurer, Reyyan Yüksel, Erol Emmioglu ile çalıştı. Öğrencileri çok başarılı ve yetenekli bulan Hüseyin Sermet akademisyenlere teşekkür etti. Öğrencilerle birebir çalışan Hüseyin Sermet, ders sonunda öğrencilere başarı belgesi verdi.  Doç. Dr. Ulviyye Güler de davetini kırmayarak ders veren Hüseyin Sermet’e öğrencilerine ve sanata katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Hüseyin Sermet Kimdir?

Hüseyin Sermet küçük yaşlardan itibaren ‘Cazın İçinden’ isimli kitabın yazarı olan babası Cüneyt Sermet ile müzik dolu bir evde büyüdü. 1965 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'na kabul edildi ve Ahmed Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin ve Ferhunde Erkin'in öğrencisi oldu. 1968 yılında Harika Çocuk Yasası ile Türk Hükümeti tarafından eğitimini sürdürmek üzere Fransa'ya Paris Konservatuvarı'na gönderildi. Paris Konservatuvarı'nda piyano, oda müziği, kontrpuan ve müzik analizi dallarında birincilikler alarak mezun oldu. Olivier Messiaen ile bestecilik, Thierry de Brunhoff ve Nadia Boulanger ile piyano çalıştı. Daha sonra Londra'da Maria Curcio ile çalışmalarına devam ederek eğitimini tamamladı.

Eserleri

Virtüözlüğü kadar besteciliğiyle de tanınan Sermet'in eserlerinden “Réminiscence” 1997'de Empéri Festivalinde çalınmış ve France Musique radyosundan yayınlanmıştır. Tokyo Senfoni Orkestrası tarafından sipariş edilen orkestra eseri “Dream and Nightmare”in prömiyeri 2004'te, İş Bankası tarafından sipariş edilen eseri “Sculptures”ın prömiyeri ise 2006'da yapılmıştır.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi