Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kuruluşunun 50. Yılını Kutladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

31.05.2017

18 Mayıs 1967 tarihinde kurulan Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olarak kurulan Akdeniz Bölgesi’nin ilk yükseköğretim kurumu olma özeliğine sahip Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (ÇÜ İİBF) 50. Yılını kutladı.

Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Akademiden Fakülteye 50. Yıl Etkinliği” açılışı saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantıya Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Harun Arıkan, geçmiş dönemde dekanlık yapan öğretim üyeleri akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dekanlık Yapan İsimlere Plaket Takdim Edildi.

Açılış konuşmalarının ardından 70’li ve 80’li yıllarda Akademi Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mükremin Altuntaş’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, 97-2003 yıllarında Dekanlık görevi üstlenen Prof. Dr. Muammer Tekeoğlu’na Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, 2003-2009 arasında Dekanlık görevi yapan Prof. Dr. Serap Çabuk’a ise İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Harun Arıkan katkılarından dolayı plaket takdim etti.

50. Yıla 50 Ağaç Dikimi Yapıldı.

Daha sonra konuklar ve öğrenciler fakülte binası etrafında bulunan alanda “50. Yıla 50 Fidan” etkinliği kapsamında ağaç dikti. 

“Akademiden Fakülteye 50. Yıl Etkinlikleri” kapsamında ayrıca ünlü sanatçılar Feridun Düzağaç ve Caner Cindoruk da öğrenci ve akademisyenlerle buluşarak söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlik öğrenci ve akademisyenlerin hep beraber 50. yıl kutlama pastası kesmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi