Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığında Devir Teslim Töreni!

 

 

iletisim1

13.03.2013

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Muammer Tekeoğlu'nun görev süresinin dolması nedeniyle, geçtiğimiz hafta YÖK tarafından Fakülte Dekanlığına öğretim üyesi Prof.Dr. Alper Güvel atandı. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi devir teslim töreni Fakülte Dekanlık binasında gerçekleştirildi. Düzenlenen törende Prof.Dr. Muammer Tekeoğlu görevini İktisadi ve  İdari Bilimler öğretim üyesi Prof.Dr. Alper Güvel'e devretti.

Törende konuşan Prof.Dr. Muammer Tekeoğlu, fakültenin yeni bir döneminin başlangıcına şahitlik yapmak üzere bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Prof.Dr. Tekeoğlu, törene katılımın yoğun olmasının ve fakülte bünyesinde her geçen gün sayılarının artmasının önemli olduğunu belirtti. Prof.Dr.Muammer Tekeoğlu görevi devrederken, Prof.Dr. Alper Güvel'in yönetim tecrübelerini de katarak fakülteyi daha iyi yerlere getireceğini söyledi. Bu çerçevede Pof.Dr. Tekeoğlu, öğretim üyelerine ve idari personele fakülteye olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

iletisim1
iletisim1 iletisim1

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini devralan Prof.Dr. Alper Güvel, "Benim için çok onur verici bir görev, ağır sorumluluk var, dekanlığım boyunca yeni işler yapmaya çalışacağım. Bu süreçte çoğulcu bir yaklaşımla herkesin yönetime katkı sunacağı bir ortam yaratacağım" dedi. Tören fakülte öğretim üyelerinin katıldığı kokteyl ile sona erdi.

iletisim1

iletisim1

 

Prof. Dr. Alper Güvel Kimdir?

1965 yılında Kadirli’de doğan Enver Alper GÜVEL, Lise öğrenimini 1983 yılında Adana Anadolu Lisesinde tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Lisans eğitimini, 1992 yılında Atatürk Üniversitesinde Yüksek Lisans eğitimini ve 1995 yılında yine Atatürk Üniversitesinde Doktora eğitimini tamamladı.

1990 yılında Atatürk Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan Güvel, 1995 yılında Cumhuriyet Üniversitesi, 1998 yılında ise Çukurova Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak çalışmıştır. 1998 yılından beri Çukurova Üniversitesinde görev yapan Güvel, 1999 yılında Doçent, 2004 yılında ise Profesör ünvanı almıştır.

Çukurova Üniversitesinde görev yaptığı süre boyunca İ.İ.B.F.Yönetim Kurulu Üyesi, İ.İ.B.F.Fakülte Kurulu Üyesi, Çevre Sorunları Merkezi Üyesi, İ.İ.B.F.Dekan Yardımcısı, Ceyhan Meslek Yüksekokulu Müdürü, Ceyhan M. Y. O. İkt. ve İdari Programlar Böl.Bşk., Senato Üyesi, İlahiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi, Ceyhan M. Y. O. Mülk. Kor. ve Güv. Bölümü Böl. Başkanı, İ.İ.B.F. İktisat Bölümü İktisat Pol. ABD Başkanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü olarak görev yapmıştır.
Adana Yeminli Mali Müşavirler Odası, Türk Hukuk Enstitüsü ve American Economic Association kuruluşlarına üye olan Güvel’in 10 adet kitabı bulunmaktadır. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güv. Bak.’da Sekizinci, Dokuzuncu ve Onuncu Dönem Resmi Arabuluculuk görevini yapmıştır.

 

iletisim1

iletisim1

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi