Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Adana 2. İstihdam Ve İnsan Kaynakları Fuarı”na Yoğun İlgi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.12.2013

Sektöründe lider 100 özel sektör işvereninin katılımı ile gerçekleşen “Adana 2. İstihdam Ve İnsan Kaynakları Fuarı”, üniversite, lise son sınıf öğrencileri ve işsizleri işverenlerle buluşturdu. Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, "Adana ve bölgedeki sanayi firmalarıyla öğrencilerimizin bir araya gelmesi, gelecekteki kariyer planlarını yapabilmeleri adına önemli bir adım olacak” dedi.

Adana Valiliği, İŞKUR ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği, Çukurova Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlenen Adana 2. İstihdam Ve İnsan Kaynakları Fuarı, Ç.Ü. Sakıp Sabancı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

 

Yıldırım: “Kişiler Günün Şartlarına Göre Meslek Belirlemeli.”

Fuarın açılışında konuşan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım, İŞKUR'un ‘istihdamın korunarak yükseltilmesi ve işsizliğin azaltılması’ konularında temel iki görevinin olduğunu söyledi. Yıldırım, işsizlik probleminin sadece Türkiye'de yaşanmadığını, küresel ölçekte yaşanan krizlerle birlikte en gelişmiş ülkelerde bile milyonlarca insanın işsiz kaldığını vurguladı. İŞKUR'un 2003 yılında sadece 65 bin kişiye istihdam sağlarken, 2013 yılının ilk ayında bu rakamın 630 bin 437 kişiye ulaştığına dikkat çeken Yıldırım, "İşsizliğin en önemli sebeplerinden bir tanesi mesleksizlik ve vasıfsızlıktır. Artık kendinize, günün şartlarına uygun mesleği seçmek, bunun üzerine kendinizi kilitlemek, hedefe doğru gitmek durumundasınız” uyarısında bulundu.

 

 

İş Arayanlarla İşverenler Bir Araya Geldi

İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan ise etkinliğin temel amacının özel sektör işverenleri ile üniversite öğrencileri, lise ve meslek lisesi son sınıf öğrencileri ile İŞKUR'da kayıtlı en az ortaokul mezunu, vasıflı iş gücünü bir araya getirmek olduğunu kaydetti. Etkinliğin ana hedeflerinin işveren ve iş arayanlar için ayrı belirlendiğini ifade eden Meydan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşverenler için belirlediğimiz hedefler ihtiyaç duydukları ve teminde zorlu çektikleri elemanları rahatça bulmalarına yardımcı olmak. Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlamaktır. İş arayanlar için de iş gücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak. Onları çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri iş yerleri konusunda bilgi edinmelerini sağlamak, iş arama becerilerini geliştirmek. Staj, gönüllü çalışmak, esnek çalışmak, girişimcilik ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmek."

 

Prof. Dr. Yalçın: ”Bu Tür Fuarlar, Hem öğrenciler Hem de Firmalar İçin Bir Fırsat”

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın da yaklaşık 2,5 yıl önce İŞKUR İl Müdürü ile görüştüklerinde kendilerine, "Her geçen yıl daha iyisini yapacağız" sözü verildiğini ve bu yıl gerçekten etkinliğin daha verimli geçtiğini belirtti. Prof. Dr. Yalçın, "Adana ve bölgedeki sanayi firmalarıyla öğrencilerimizin bir araya gelmesi gelecekteki kariyer planlarını yapabilmeleri adına önemli bir adım. Firmalar için de kendilerini duyurabilmek ve iyi anlatabilmek için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Tüm katılımcılara, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen programa, Vali Yardımcısı Cehalettin Cantürk ile Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Azmi Yalçın, Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve öğrenciler katıldı. Fuarda onlarca yerel firmanın açtığı stantlara yüzlerce genç iş başvurusunda bulundu. Fuar sırasında konservatuar öğrencileri kısa bir müzik dinletisi de sundu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi