Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Gazeteci Orhan Apaydın ÇÜ İletişim Fakültesi’nde..

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.10.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi, İletişim Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen İletişim Seminerlerinin 2014-2015 öğretim yılı açılış dersini Doğan Haber Ajansı (DHA) Adana Bölge Müdürü Orhan Apaydın verdi.

Ajans haberciliği ve gazetecilik hakkında bilgi veren Apaydın, geleceğin iletişimcilerine mesleğin inceliklerini anlattı. Gazetecilik mesleğinin kutsallığından da söz eden usta Gazeteci Apaydın, mesleğe yeni adım atacak olan genç iletişimcilere önlerine çıkacak olan hiçbir engelden yılmamalarını öğütledi ve o engellerle nasıl baş edecekleri konusunda ipuçları verdi.

“İletişimcilik ve Gazetecilik Eskimez.”

Gazeteciliğin ve iletişimciliğin eskimeyecek bir meslek olduğunu söyleyen Apaydın, bilgi donanımının çok önemli olduğuna dikkat çekip, ''İletişim eskimez bir meslektir ve bisiklet sürmeye benzer, bir kez başlayınca sürdürmek gerekir.'' diyerek, iletişimin sürekli olduğunu ve durağan olmadığını ifade etti.

“Habercilik Bir Tutku İşidir…”

Haberciliğin toplum açısından önemini vurgulayan Orhan Apaydın, ''Habercilik bir tutku işidir ve habercilik bu mesleği seçen kişinin yaşam tarzı haline gelmelidir. Haberci en mutlu anını haber uğruna erteliyor ise işte o kişi gerçekten mesleğini mükemmel icra eden ‘haberci’ konumuna gelmiştir.'' şeklinde konuştu.

 

 “Çok Okumak Gazetecilik Mesleğinin Gelişimi İçin Önemli.”

Apaydın konuşmasının sonunda öğrencilere, çok okuyup dillerini geliştirmelerini önererek, okul dönemlerinde yapılan stajları da dikkate almalarını istedi. Apaydın, "Gazetecinin her durumda dürüst olması ve etik ilkelere bağlı çalışması gerekiyor.” dedi.

“Ajanslar, 'İlk Bilen, İlk Duyan ve İlk Duyuran’ Kurumlardır.”

Konferansın ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Orhan Apaydın bir soru üzerine, Ajansların bağımsız medya gruplarına haber yapmak üzere kurulduğunu ve dünyadaki olayları anında takipçilerine, yazılı ve görsel olarak bilgilendiren kurumlar olduğunu söyleyerek, “Ajansçılık, 'ilk bilen, ilk duyan ve ilk duyuran olarak tanımlanabilir. Biz de DHA olarak Türkiye'de 34, yurtdışında 20 büroyla 100 ayrı noktadan görüntü verebilen binlerce haber ve fotoğraf üreten bir ajansız." diye konuştu.

 

Genç İletişimcilerden Apaydın’a Teşekkür…

Toplantının ardından öğrenciler tarafından Orhan Apaydın’a teşekkür belgesi ve poster hediye edildi. İletişim dersi toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi