Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

İsrail Heyeti Çukurova Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.09.2015

İsrail Ankara Maslahatgüzarı Amira Oron ve İsrail’in Ticaret Ateşesi Mouneer Agbariya ile İsrail Tarım Bakanlığı Volcani Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Prof. Dr. Abed Gera’dan oluşan İsrail heyeti Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret etti. İsrail heyetinin ilk durağı Ziraat Fakültesi Dekanlığı oldu. Heyet daha sonra Rektörlüğü de ziyaret ederek akademik alanda ikili işbirliği konusunda görüşme yaptı.

Ziraat Fakültesi ile Akademik İşbirliği Devam Edecek

ÇÜ Ziraat Fakültesi kurul salonunda Dekan, Dekan yardımcıları ve Bölüm Başkanları ile görüşen heyet geleceğe yönelik bilimsel işbirliği olanakları üzerinde konuştu. Toplantıda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu fakülteyi tanıtan bir sunum yaparken,  Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Kamberoğlu da Türkiye tarımı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

İsrail Heyetinden Prof. Dr. Abed Gera da İsrail Tarımı ve Volcani Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile ÇÜ Ziraat Fakültesi arasında daha önce yürütülmüş olan ortak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Prof. Gera 1995-2005 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Viroloji Laboratuvarı ile ortak çalışmalar ve kurs yürüttüklerini ve bu etkinliklerin her iki taraf için çok faydalı olduğunu söyledi.

“Çukurova Üniversitesi ile Bilimsel İşbirliğine Önem Veriyoruz”

Toplantının diğer kısmında Ziraat Fakültesi bölümleri adına toplantıya katılan akademisyenler, kendi çalışma alanları ile ilgili bilimsel işbirliği hakkında görüşlerini belirtti. İsrail Ankara Maslahatgüzarı Amira Oron ise İsrail tarafının geleceğe yönelik bilimsel işbirliğine çok önem verdiğini söyledi.

“Bilimsel Çalışmalarda Gerekli Desteği Rektörlük Olarak Vereceğiz.”

İsrail heyetinin Çukurova Üniversitesi’ndeki ikinci durağı ise Rektörlük oldu. Fakülte öğretim üyelerinden bir kısmı ile Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret eden heyet akademik işbirliği alanında görüşme sağladı.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu heyet üyelerine Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Fenercioğlu, Üniversitenin ulusal ve uluslararası bilimsel işbirliği çalışmalarına çok önem verdiğini, Volcani Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi arasında oluşturulması istenen bilimsel çalışmalara da Üniversitenin gerekli desteği vereceğini ifade etti.

Toplantıda Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile İsrail Tarım Bakanlığı Volcani Tarımsal Araştırma Enstitüsü ileriye yönelik olarak bilimsel işbirliği çalışmalarının başlatılması yönünde en kısa zamanda çalışmalara başlanılmasına karar verildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi