Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

KKTC’li Öğrenciler Çukurova Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.12.2013

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki çeşitli liselerde öğrenim gören son sınıf öğrencileri Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret etti. Öğretmenleriyle birlikte Adana’ya gelen 25 KKTC’li öğrenci, Üniversite yerleşkesini, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Laboratuvarlarını gezerek bilgi yetkililerden bilgi aldı. İlk kez Adana’ya gelen öğrenci ve eğitimciler Çukurova Üniversitesi’ne hayran kaldıklarını ifade ettiler.

KKTC Yakındoğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Çukurova Üniversitesi Mezunları Derneği (ÇÜMED) organizasyonuyla Adana’ya gelen KKTC’li öğrenciler ilk olarak Rektörlüğü ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ile görüşen öğrenci ve eğitimciler, Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi aldı.

Çukurova Üniversitesi, Türkiye’nin Sayılı Üniversiteleri Arasında

Seyhan Baraj Gölü’nün doğu yakasında 20 bin dekar arazi üzerine kurulu Çukurova Üniversitesi Balcalı  Kampüsü ‘nün insanı kendine hayran bırakan manzarasıyla doğal bir park alanı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Seyhan Tükel, kent merkezine yalnızca 10 km uzaklıkta olan Çukurova Üniversitesi’nin, modern alt yapısı, öğrencilerin ve çalışanların her türlü gereksinimlerini karşılayacak modern  tesisleriyle Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer aldığını bildirdi.

Modern Derslikler ve Amfiler   

Öğrencilerin derslerini rahat ve sağlıklı bir ortamda izleyebilmelerine olanak sağlayan modern derslikler, amfilerin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Seyhan Tükel, kampüste yer alan ve çağdaş mimarisiyle dikkat çeken 3.500 kişilik Açık Hava Tiyatrosu’nun başta konserler ve tiyatrolar olmak üzere çeşitli etkinliklerde kullanıldığını; ayrıca bu yıl hizmete giren Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nin de bölgenin en büyük kongre merkezi durumunda olduğunu anlattı.

Sosyal Hayat Olanakları   

Her yıl binlerce öğrencinin eğitim için geldiği Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampusu içerisinde ve kampüs dışında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarının bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Tükel, “Kampus içerisinde bölgenin en önemli hastane kompleksinin yanı sıra, mediko-sosyal ünitesi, lojmanlar, sosyal tesisler, konuk evleri, her türlü sporun yapılabildiği salonlar ve sahalar, anaokulu, market, öğrenciler ile çalışanlara öğle yemeği sunulan kafeteryalar, kafeler, büfeler ve kantinler, posta ve telefon hizmeti veren birimler, banka şubeleri, modern makinelerle donatılmış bir basımevi ve merkezi kütüphane bulunmaktadır. Böylelikle hem öğrencilerin hem de çalışanlarının tüm ihtiyaçlarını karşılanmaktadır” diye konuştu.

KKTC’li Öğrenciler, Ç.Ü.’yü Tanıma Fırsatı Buldu

Prof. Dr. Seyhan Tükel, Ç.Ü. hakkında verdiği bilgilerden sonra KKTC’li öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ziyarette Prof. Dr. Cem Birol tarafından Prof. Dr. Tükel’e teşekkür plaketi takdim edildi. Rektörlük ziyaretinin ardından öğrenci ve eğitimciler, Çukurova Üniversitesi yerleşkesini, ardından da Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Laboratuvarlarını gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi