Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Kırgız Devlet Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi Eğitim Alanında İkili İşbirliği Yapacak

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.04.2015

Kırgızistan’ın Koçkarata Belediyesi Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Kibar Çukurova Üniversitesi’ni Tanıttı

Kırgızistan Koçkarata Belediye Başkanı Kubanbek Egemberdiev’e eşlik eden belediye bürokratları ve bölgenin medya ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet bir dizi etkinlik ve programlara katılmak için geldikleri Adana’da Çukurova Üniversitesi’ni de ziyaret etti.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın eşlik ettiği heyet Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Kibar, 6 Kırgız öğrenci ile 1 de Kırgız akademik personellerinin olduğunu belirterek Çukurova Üniversitesi’nin tarihçesini anlattı.

 

 

Kırgızistan İle İkili İşbirliği Anlaşması Yapılması Planlandı

Kırgızistan Koçkarata Belediye Başkanı Kubanbek Egemberdiev de Çukurova Üniversitesi’ni çok beğendiklerini belirterek kültürel, ekonomik ve eğitim alanında işbirlikleri yapabileceklerini söyledi.

Heyette bulunan Kırgız Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı ile de görüşen Rektör Prof. Dr. Kibar eğitim alanında ikili işbirliği yapma kararı aldı.

Kırgızistan Koçkarata Belediye Başkanı Kubanbek Egemberdiev ayrıca Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a yöresel kıyafet ve tanıtım kitapçığı hediye etti. Ziyaret anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi