Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi Törenle Açıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

07.11.2014

40. Yılını geride bırakan Türkiye’nin köklü ve öncü üniversiteleri arasında olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kozan ilçesi’nde yeni bir fakültesini daha hizmete sokarak bilime ve kente katkı koymaya devam ediyor.

Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi ve Kozan Yerleşkesinin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılışı, Üniversite Senato üyeleri ve yerel yöneticilerin katılımı ile yapıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Çürük, fakültenin Mayıs 2012 tarihi itibariyle kurularak kısa sürede eğitim öğretime başladığını söyledi.

 

 

 

Prof. Dr. Çürük: “Kontenjanımız Kısa Süre İçerisinde Doldu.”

Prof. Dr. Çürük, "İşletme, Yönetim Bilişimi, Muhasebe ve Denetim olmak üzere üç bölümü bulunan fakültemiz kısa süre içerisinde 31 adet öğrenci almıştır. Bu yıl fakültemizce belirlenen kontenjanların tamamının dolmuş olması, fakültemize gösterilen ilginin bir göstergesi olduğu kanaatindeyim. İki yıllık süreç içerisinde YÖK’ün belirlediği öğretim ve öğrenci alma kriterlerini tamamlayıp öğrenci alınarak eğitim öğretim hayatına başlanması Türkiye genelinde ilçemiz adına önemli bir atılımdır.” dedi.

 

 

Kozan Kaymakamı Avni Oral ise “İnanıyorum ki Kozan İşletme Fakültemiz ve uzunca süredir ilçemizde eğitim hayatına katkı sağlayan ÇÜ Kozan Meslek Yüksekokulumuz bu misyonu kendisine bir görev edinecek ve ülkemize tam donanımlı, yetişmiş bireyler yetiştirerek meslek hayatlarına onları kazandıracaktır” ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Kibar: “Türk Yükseköğrenimine Önemli Katkılar Koymaya Devam Edeceğiz.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da 41 yılı geride bırakan Çukurova Üniversitesi’ne bağlı Kozan İşletme Fakültesi’nin bugün ilk defa öğrenci almasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Rektör Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi bünyesinde halen 16 Fakülte, 5 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü Ve 32 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile çağdaş eğitimin öncüsü olmaya ve Türk Yükseköğrenimine önemli katkılar sunmaya devam ettiklerini söyledi. 

 

“Çukurova Üniversitesi Uluslararasılaştırma Çalışmalarına Ağırlık Veriyor.”

Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;
“Üniversitemizde bugün profesör, doçent ve yardımcı doçent olarak görev yapan 956 öğretim üyesi, 432 öğretim elemanı ve 740 araştırma görevlisi olmak üzere akademik personel sayımız 2.128’e ulaşmıştır. 2014-2015 eğitim-öğretim yılına 12.267’si ön lisans, 30.656’sı lisans ve 5.244’ü ise lisansüstü olmak üzere toplam 48.167 öğrenci ile başlıyoruz. Ayrıca, Üniversitemizde 665’i lisans, 297’si lisansüstü eğitim alan 962 kayıtlı uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. Değişim programlarıyla gelenler eklendiğinde ise bu sayı 1.046’ya ulaşmaktadır. Bugün bu şekilde, üniversitemizde 77 ülkeden 1.000’i aşkın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Çukurova Üniversitesi, Avrupa Birliği ülkeleri dışında Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Çin, Yemen ve Kolombiya’daki çeşitli üniversitelerle ikili akademik işbirliği protokolleri imzalamıştır.”

 
 

Açılış konuşmalarının ardından törene katılan protokol üyeleri açılış kurdelesinin keserek Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

 

 
 

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve beraberindeki heyet, İşletme Fakültesi’nin dersliklerini tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti. Tören kokteylle son buldu.

 
 

ÇÜ Senato Toplantısı Kozan’da Yapıldı

Açılışa katılan Çukurova Üniversitesi Senato Üyeleri, Kozan İşletme Fakültesi’nin açılışının ardından senato toplantısını da Kozan’da gerçekleştirdi.  

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi