Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ç.Ü. Kütüphanesi Yeni Eğitim - Öğretim Yılına Hazır

 

 

Adana (ÇÜHM) -

12.09.2013

Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrencilere ve idari personele hizmet vermeye hazır. Kütüphane Daire Başkan Vekili Nihat Nacar, Ç.Ü. Kütüphanesi'nin, hem mimari açıdan hem de kütüphane kullanım olanak ve alternatifleri açısından ülkedeki en üst düzey kütüphanelerden biri olduğuna dikkat çekti. 

Ç.Ü. Kütüphanesi, 10.000 m² kapalı alanda 600 kişilik oturma kapasitesi ile hizmet veriyor. Kütüphaneyi günlük ortalama 1.500 kişi ziyaret ediyor. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa süre kala öğrencilerin kullanımı için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Kütüphane Daire Başkan Vekili Nihat Nacar, yeni kayıt yaptıran ve kütüphaneyi tanımak isteyen öğrenciler için Ekim – Kasım aylarında ‘kütüphane oryantasyonu’ düzenleyecekleri bilgisini verdi.

 

Ç.Ü. Kütüphanesi Her Türlü Teknolojik Altyapıya Sahip

Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi’nin gerekli bilgi ve belgeye ulaşımda her türlü teknolojik alt yapıya sahip olduğunu dile getiren Nacar, teknolojiyi daha yakından takip etmek ve geliştirmek için de çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını bildirerek şöyle devam etti;

“Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi'nde öğretim üyelerinin, öğrencilerin ve diğer araştırmacıların gereksinim duydukları bilgi tarama hizmetleri için yeterli PC veri tabanları bulunuyor. Ayrıca değişik bilim dalları ile ilgili 67 adet veri tabanıyla kullanıcılarına hizmet veren modern bir merkez. Kütüphanede; 145.000 kitap, 9.000 tez, 800 adet eski harfli basma eser, 80 adet el yazması, 1.936 akademik aşama dosyası, 1500 adet çeşitli konularda film, kitap dergi ve bilimsel CD mevcut.  Türkiye'deki 14 Avrupa Birliği Dokümantasyon Merkezinden biri olma özelliğine de sahip olan Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi’nin değişik yerlerinden toplam 20 internet bağlantı noktası bulunuyor. Elektronik yangın alarmı ve manyetik alan esaslı çalışan güvenlik sistemi bulunması da kütüphanemizin özelliklerinden bazıları.

Ayrıca kütüphanemiz, Konferans Salonu, Okuma Salonları, Süreli Yayın Salonu, Yeni Adana Gazetesi Özel Koleksiyonu, Başvuru Kaynakları Ve Enformasyon Birimi, Serbest Çalışma Salonu, Güncel Yayınlar, Eski Ve Nadir Eserler Birimi, Tezler Ve Akademik Aşama Dosyaları Birimi, Avrupa Birliği Yayınları Birimi, Internet Erişimli Terminaller, Özel Çalışma Odaları ve Sergi Salonu ile Çukurova Üniversitesi’nin eğitim, öğretim ve bilimsel araştırmalarının gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır.”

Kütüphane Haftasonları da Açık

Kütüphanenin yeni eğitim dönemine start verilmesiyle birlikte hizmete açılacağını da belirten Nihat Nacar, hafta arası 08:00 -22:00, hafta sonları ise 09:00 -17:00 saatleri arasında öğrenci ve idari personellerin yararlanabileceğini söyledi.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi